Eläkkeensaajien boccia-voitto ratkesi viime metreillä

Kilpailun tuoksinnassa nähtiin keskittyneitä ja iloisia ilmeitä sekä kannustusta puolin ja toisin. Kuvassa Kaarinan ja Ruskon joukkueet. Kuvat: Ragip Önsoy.

Boccian Varsinais-Suomen aluemestaruudesta mitellään Eläkkeensaajien keskuudessa kaksi kertaa vuodessa; kerran kesällä ulkokisoissa ja kerran talvella sisäkisoissa.

SENIORIT. Eläkkeensaajien sisäboccian Varsinais-Suomen piirimestaruuskilpailu äityi jännitysnäytelmäksi Littoisten monitoimitalolla 19.–20. helmikuuta. Pitkään ensimmäisessä sijassa vahvasti kiinni ollut Rusko I -joukkue joutui lopulta tyytymään kolmossijaan. Kaarina II jäi toiseksi, kun Salo III -joukkue lunasti yllättäen ykköspaikan itselleen. Eläkkeensaajien piirimestaruuskisoissa palkitaan myös neljäs sija, jonka nappasi turkulainen Ikinuoret I -joukkue.

Eläkkeensaajien sisäboccian Varsinais-Suomen piirimestaruuskisoissa toiseksi sijoittui Kaarina II.

Kaarina II -joukkueessa pelasivat Päivi Aaltonen (kapteeni), Timo Kurki, Hilkka Tourunen ja Anna-Maija Lindfors. Rusko I:n Jorma Anttila (kapteeni), Heikki Hänninen, Olli Vilen ja Matti Kiiski olivat hyvillä mielin kovan kamppailun päätteeksi.

Viime vuoden sisäboccian voittajajoukkue Piikkiö I jäi häntäsijoille.

– Kisojen järjestäjänä toimineen Piikkiön Eläkkeensaajat ry:n paras joukkue Piikkiö II oli viides, joten meillä isännillä meni tällä kertaa melko heikosti, ylituomari Seppo Paimento toteaa.

Eläkkeensaajien sisäboccian Varsinais-Suomen piirimestaruuskisoissa kolmanneksi sijoittui Rusko I.

– Tulos oli yllätyksellinen, sillä salolaisilla on yleensä ollut eniten kiinnityksiä ulkobocciakisoista. Aiemmin sisäbocciaturnauksissa vahvoilla ovat sen sijaan olleet juuri piikkiöläiset. Meillä on nimittäin 2010-luvun aikana seitsemän voittoa sisäbocciassa ja kolme ulkobocciassa, Paimento lisää.

Turnauksen ensimmäisenä päivänä mukana oli 26 joukkuetta, joista kymmenen parasta pääsi jatkoon toiselle päivälle.

– Näin tiukassa kisassa saa kyllä olla onnellinen, että pääsimme useammalla joukkueella kymmenen parhaan joukkoon. Loppujen lopuksi kolme kärkipään joukkuetta sijoittui tasapisteisiin, jonka jälkeen lisäkierroksen pikkupisteet ratkaisivat koko ottelun, Paimento sanoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy