Vastine: Demarien ilmasto-ohjelma köyhdyttää suomalaisia

VASTINE. Viitaten Janne Laulumaan kirjoitukseen Turun Seutusanomissa 7.3. sosialidemokraateilla on suhteellisuudentaju pahasti hukassa tai kalibrointi on tekemättä. Demarit ovat laittamassa suomalaisia maksumiehiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa, vaikka Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on noin yksi promille. Suomen päästöt ovat noin 56 miljoonaa tonnia vuodessa ja esimerkiksi Intiassa päästöt kasvavat vuodessa yli kaksi kertaa koko Suomen päästöjen verran.

Sosiaalidemokraatit selittävät, että tuloerot ja eriarvoisuus ei saa kasvaa ja jokainen osallistuisi ilmastonmuutosveroihin maksukykynsä mukaan. Valitettavasti asia ei mene heidän kertomallaan tavalla. Jos energiaveroja korotetaan liikenteen ja asumisen osalta, ovat nuo verot luonteeltaan tasaveroja ja ne iskevät pahimmin kaikkein pienituloisimpiin. Samalla nuo verot nostavat kaikkien muiden tuotteiden, kuten ruoan hintoja.

On laskettu, että pelkästään Pariisin ilmastosopimuksen kustannukset Suomelle ovat 4–8 miljardia vuodessa. Tuo tarkoittaa keskituloiselle veronmaksajalle 200–300 euroa kuukaudessa. Joulukuussa kahdeksan puoluetta julkisti tavoitteena kiristää Suomen velvoitteita Pariisin sopimusta enemmän.

Demarit tekivät vielä oman irtiottonsa ja haluavat tuotakin enemmän kiristyksiä Suomen velvoitteisiin eli vieläkin enemmän kustannuksia veronmaksajille.

Vilhelm Junnila on Seutusanomissa 6.3. julkaistussa mielipiteessä täysin oikeassa todetessaan, että olisi reilua kertoa mitä sosiaalidemokraattien suunnittelemat toimet maksavat kansalaisille. Olen useaan otteeseen kysynyt muun muassa Janne Laulumaalta miten sdp:n ilmasto-ohjelma vaikuttaa kansalaisten elinkustannuksiin. Vastausta en ole saanut yhteenkään kysymykseen. Kai demareilla sentään joku arvio asiasta on vai lonkaltako sdp:n puoluehallitus näitä ohjelmiaan ampuu ihmisten ilmoille?

Perussuomalaiset ajavat sellaista ilmastopolitiikkaa, missä suomalainen veronmaksaja ja teollisuus eivät joudu kohtuuttomien tavoitteiden ja velvoitteiden maksumiehiksi. On tärkeää suojella ilmastoa, mutta rajoitukset pitäisi ensisijaisesti tehdä niissä maissa, missä pienetkin toimenpiteet tuottaisivat suuret hyödyt koko maapallon kannalta.

Mika Koivisto (ps)
Raisio