Kansainvälistä huipputaidetta Ketarsalmen Kievarissa

Pertti Kunnasvirran isännöimässä Ketarsalmen Kievarissa on monien vuosien ajan nähty jopa kansainvälistä huipputaidetta. Nyt Kievarissa on Kunnasvirran hyvän ystävän, Brasiliassa asuvan huipputaiteilijan Eva Rossi-Kivimäen lasi- ja mosaiikkitaidetta.

Taivassalossa olevan Ketarsalmen Kievarin isäntä Pertti Kunnasvirta on tyytyväinen mies. Hän auliisti ja innokkaasti esittelee Kievarissa tällä hetkellä näytillä olevaa kansainvälistä taidetta.

– Brasiliassa asuva, näiltä seuduilta lähtöisin oleva arvostettu taiteilija, Eva Rossi-Kivimäki halusi lasitaidettaan meille esille. Nämä samat taideteokset, jotka ovat nyt meidän asiakkaiden ihasteltavana, jatkavat matkaansa täältä Taivassalosta ympäri maailmaa, kertoo Kunnasvirta ylpeänä.

Ketarsalmen Kievarissa on aina ollut taidetta esillä, Kunnasvirta kertoo. Mies on pyörittänyt nostalgista maalaisravintolaansa 25 vuoden ajan.

– 26:s vuosi on nyt menossa. Olen aina halunnut, että toimimme taiteilijoiden ”start roomina”, eli taidenäyttely on meillä esillä, ja Kievarista se kulkeutuu ympäri Suomen ja maailman erilaisiin taidenäyttelyihin.

Perinteet kunniaan

Taide ei ole ainoa asia, johon perinteitä kunnioittavan Ketarsalmen Kievarin toiminta tukeutuu. Jyhkeän graniitin tunnelmassa järjestetään muun muassa häitä, sukukokouksia, yritystapahtumia ja sesongin aikana kalastuspaketteja. Jäiden lähdettyä Taivassalon runsaat kalavedet tarjoavat muun muassa ahvenia ja haukia. Halutessaan kalamiehet ja -naiset voivat nauttia päivällä saadut saaliit illalliseksi Kievarissa.

Myös Suomen historiasta, erityisesti sotahistoriasta, kiinnostunut löytää Ketarsalmen Kievarista jotain kiinnostavaa. Kievarin pihapiirissä sijaitsee Tukikohta Motti korsuineen, joka esittelee aidosti suomalaisen korpisotilaan sodanaikaisia rintamaolosuhteita. Korsussa on mahdollisuus jopa pitää pienimuotoisia kokouksia.