Turkuseuralle uusi puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja

Länsi-Turun asukasyhdistyksen perustajiin kuuluvasta Esko Matti Pulkkisesta Turkuseura-Åbosamfundet ry:n puheenjohtaja. Kati Leskinen valittiin yhdistyksen toiminnanjohtajaksi.

YHDISTYS. Tiistaina 26. maaliskuuta pidetyn Turkuseura-Åbosamfundet ry:n kevätkokouksen asialistalla oli uuden puheenjohtajan vaali. Tammikuussa tehtävästä luopuneen varatuomari Tapio Jokisen tilalle uudeksi puheenjohtajaksi valittiin TkL Esko Matti Pulkkinen.

Pulkkisella on laaja kokemus ja osaaminen yrittämisestä ja elinkeinoelämän johtotehtävistä, hallitustyöskentelystä, kansainvälisistä johtotehtävistä sekä toimimisesta eri kulttuureissa.

Hän on toiminut aktiivisesti ja tuloksellisesti Turkuseuran hallituksessa kuusi vuotta ja Turkuseuran Kaupunkiosajaostossa ja sen työvaliokunnassa lähes kymmenen vuotta.

Esko Matti Pulkkinen oli myös yksi keskeisistä vaikuttajista Länsi-Turun asukasyhdistystä perustettaessa kymmenen vuotta sitten. Yhdistys on yksi uranuurtajista rakentaessaan asukkaiden osallistumista koko alueellaan yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kuten Teräsrautelan koulun, Teräsrautelan, Mälikkälän sekä Suikkilan omakotiyhdistysten sekä Pro Pitkämäki-Kähäri yhdistyksen kanssa.

Kevätkokouksessa julkistettiin myös seuran hallituksen päätös toiminnanjohtajan valinnasta. Huhtikuun lopulla uutena toiminnanjohtajana aloittaa YTM Kati Leskinen, joka on taustaltaan toimittaja ja viestintäasiantuntija.

Leskinen työskenteli pitkään Yleisradion ajankohtaisohjelmissa. Hän teki reportaaseja, juonsi suoria lähetyksiä ja toimi toimitussihteerinä. Ylen jälkeen Leskinen koordinoi maahanmuuttajatyötä Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalla. Toiminnanjohtajan tehtävään hän siirtyy mobiilitulkkausyritys Túlkan viestintävastaavan ja vapaan toimittajan töistä.

Toiminnanjohtajana tähän asti toimineen Kristiina Syrjäsuon paikkaa kaksikielisessä Turkuseura-Åbosamfundet ry:ssä haki 19 henkilöä.