Naantalin kaupunginhallitus käsittelee Rantamakasiinin myyntiä maanantaina

Seutusanomien kuva-arkisto.

NAANTALI. Maanantaina 18. maaliskuuta kokoontuva Naantalin kaupunginhallitus käsittelee Merimaskun Rantamakasiinin rakennuksen myymistä ja tontin vuokraamista.

Kaupunginjohtaja Jouni Mutanen esittää, että kaupunginhallitus hyväksyy Naantalin kaupungin sekä Juha Mäkisen, Tuomas Levannon ja Ville Vuorion välisen kauppakirjan sekä sopimukset Rantamakasiinin tontin vuokraamisesta ja Kirkonsalmen vierasvenesataman hoidosta, ylläpitämisestä ja kunnossapidosta.

Rantamakasiinin rakennuksen, tontin ja vierasvenesataman tarjouskilpailu toteutettiin kaupunginhallituksen 22.10.2018 päättämin ehdoin. Tarjouskilpailussa saatiin yksi tarjous annettuun määräaikaan 3.12.2018 mennessä Juha Mäkiseltä, Tuomas Levannolta ja Ville Vuoriolta.

Tarjouksessa Rantamakasiinin rakennus esitettiin ostettavaksi 15 000 euron hinnalla. Tarjoushinnan suuruuteen vaikuttaa se, että sopimuskokonaisuuteen liittyy se, että tarjoaja sitoutuu samalla 25 vuoden vuokrasopimuksilla ottamaan vastattavakseen venesataman palvelujen ja Rantamakasiinin kiinteistön hoitotehtävien järjestämisen.

Tontin vuokraamisesta tarjoajat sitoutuvat suorittamaan asetettua 4 500 euron vuokraa. Samoin tarjoajat sitoutuvat huolehtimaan sopimuksessa edellytettyjen venesataman palvelujen toteuttamisesta sekä laiturikokonaisuuden ylläpidosta.

Tarjoaja esittää remontoivansa laituria sopimuskaudella 10 000 eurolla ja sitoutuu pitämään laiturikokonaisuuden vähintään nykyisessä kunnossa. Laiturista varusteineen tarjoaja ei ole valmis maksamaan vuokraa. Septiaseman ylläpitoon ei tarjoaja sitoudu tarjouksessaan, mutta oikeuttaa kaupungin hoitamaan asemaa tänä vuonna. Tarjoaja päättää septiaseman ylläpidon ottamisesta vastuulleen kauden 2019 jälkeen.