Naantalin Harmonikkakerhon 10-vuotiskonsertti Kristoffer-salissa

Kuva: Naantalin Harmonikkakerho.

NAANTALI. Kymmenen vuotta sitten Naantalin St1:n takahuoneessa käydyn keskustelutuokion seurauksena Naantalin perustettiin Harmonikkakerho. Samaisen vuoden alussa Viljo Mannerjoen Naantaliin perustama harmonikka-alan yritys toimi niin ikään magneettina koota yhteen paikallisia soittajia.

Mannerjoen lisäksi asiaa olivat alussa ideoimassa Kari Outinen ja Toivo Jokinen. Miehet aloittivat kerhon alkutaipaleen soittamalla yhdessä Metsäkukkiailman nuotteja. Kommentti ensimmäisen yhteisen soiton jälkeen: ”Tämähän oli yllätys, että se meni näinkin hyvin”.

Ensimmäiset varsinaiset harjoitukset pidettiin lokakuussa 2009 Karvetin koululla, kun ohjaajaksi oli löydetty Johanna Liimatta. Mukana olivat edellämainittujen lisäksi ainakin Markku Tuokko, Taisto Lassila, Kari Oksanen, Taisto Räsänen, Maija Heino, Aaro Laakso, Kalvi Koskinen ja Jarmo Saksi.

Sittemmin yhdistys alkoi toimia Naantalin työväenopiston alaisuudessa. Soittoharjoituksia pidettiin kerran vkossa Karvetin koululla. Myöhemmin paikaksi ovat valikoituneet Suopellon koulu sekä Taimon koulu. Nykyisin harjoitukset ovat taas Karvetin koululla keskiviikkoisin eli rinki on sulkeutunut siltä osin. Ensimmäinen keikka taisi olla jo samana syksynä 2009 Naantalin VPK:n tiloissa Luolalassa.

Opetusvastuu siirtyi sittemmin Elina Ukkoselle, joka nykyään toimii ohjaajana. Virallisesti Naatnalin Harmonikkayhdistys rekisteröitiin vuonna 2015.

Kerhon soittajat viihdyttävät lähialueen ihmisiä erilaisissa kokoonpanoissa. Useana vuonna yhdistys on osallistunut Veteraanien torisoittoihin sekä myös Kirkkopuisto soi -tapahtumaan. Keväisin ja syksyisin on pidetty konsertteja vaihtuvin teemoin.

14-jäsenisellä yhdistyksellä on tänä päivänänä omat nettisivut sekä Facebook-sivusto. Kerho juhlistaa täyttä kymppiään kevätkonsertilla 9. maaliskuuta kello 15 Naantalin Kristoffer-salissa.