Rölli ja metsänhenki hurmaa Naantalissa

Kuva: Topi Kanerva.

Opettavainen ja hauska tarina Rölli ja metsänhenki kertoo hyvän ja pahan taistosta. Energinen nuorten näyttelijöiden ryhmä herättää maaliskuussa röllitarinan henkiin Naantalin Teatterin lavalla.

TEATTERI. Kautta likaisten varpaitteni!, karjuu Rölli ja heittää mokomankin herätyskellon vesisaaviin. Allu Tuppuraisen kirjoittama ja Katariina Salosen ohjaama Rölli ja metsänhenki saa ensi-iltansa Naantalin Teatterissa 9. maaliskuuta. Näyttelijöinä toimivat teatteri 9–16-vuotiaat nuoret.

Luvassa on kommelluksia sekä väärinkäsityksiä ja pian röllimetsää uhkaakin jo sota. Pystyvätkö kiltti Milli Menninkäinen (Aada Visa) ja laulua ja tanssia kammoksuva Rölli (Aada Vähä-Lassila) pelastamaan röllimetsän pahuuden vallasta, jota Vaakamestari, Kamilla Niemelä, vaa’allansa (Etti Klaus ja Krista Nurmi) mittaa?

Tarina on välillä jännittävä, iloinen ja hillittömän hauska, mutta myös opettavainen.

– Näytelmä saa pohtimaan mikä on oikeasti hyvää ja mikä pahaa. Tarina käsittelee myös erilaisuutta ja toisten hyväksymistä, kertoo näytelmän ohjaaja Katariina Salonen.

Salonen on tyytyväinen näytelmään ja työryhmään, koska kaikki ovat täysillä mukana ja nuorten into saa hänet onnelliseksi.

Näyttelijöitä jännittää lähestyvä ensi-ilta

Viidettä vuotta teatteria harrastava Aada Vähä-Lassila on ensimmäistä kertaa pääroolissa.

– Päärooli on ollut pitkään pieni unelma. On tämä silti stressannut aika paljon, on paljon repliikkejä ja muutakin muistamista.

Myös Milliä näyttelevä Aada Visa on suuremmassa roolissa kuin ennen.

– Ollaan hyvässä vaiheessa ja enskaria odotellaan. On paljon muistettava, se jänskättää.

Vaakamestaria näyttelevä Kamilla Niemelä on iloinen harrastuksestaan ja kyseisestä näytelmästä.

– Näytelmää on hauska tehdä, koska se on täynnä yllätyksiä. Ensi-ilta kyllä jännittää jo!

Vähä-Lassilalla on ollut aluksi pieniä vaikeuksia eläytyä Rölliksi. Hän on käyttänyt paljon aikaansa katsellen lapsuudesta tuttuja Rölli-sarjan jaksoja, ja niin se sisäinen Rölli on saatu esiin. Ohjaaja Katariina Salonen hehkuttaa Vähä-Lassilan olevan maailman paras Rölli!

Myöhemmin keväällä ensi-iltansa saa Teija Söderholmin ohjaama Taivaan tulet. Kaikilla esityksillä juhlistetaan 28. helmikuuta 35 vuotta täyttänyttä Naantalin Teatteriyhdistystä.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.