Muistojen kultaiset vuodet -konsertissa kuullaan Aholan ja Tiistolan musiikkia

Reijo Ahola, Taina Laiho ja Kauko Tiistola Muistojen kultaiset vuodet -konsertissa.

MUSIIKKI. Naantalilainen director musices Reijo Ahola kunnioittaa Kauko Tiistolan ystävyyttä ja musiikin eteen tekemää työtä Ravintola Suomalaisessa Pohjassa, Turussa sunnuntaina 31. maaliskuuta kello 15 järjestettävässä viihdekonsertissa. Muistojen kultaiset vuodet -konsertissa kuullaan miesten yhteistyönä syntyneitä sävellyksiä ja sanoituksia.

Tiistola on muun muassa perustanut Turun Harmonikkakerhon viihdeorkesterin johtaen sitä kunniakkaasti noin neljännesvuosisadan ajan. Hänen johdollaan orkesteri on voittanut useita SM-mitaleja harmonikkaorkesterien ja -yhtyeiden kisoissa.

Nyt johtajana toimii Taina Laiho ja edelleen ansiokkaana mentorina on Kauko Tiistola. Lisäksi Tiistola on soittanut useissa eri yhtyeissä ja hänellä on ollut myös oma kvintetti. Mieltymys jazziin tulee esille useissa hänen sävellyksissään. Niitä on kuultu myös radiossa. Useissa teoksissa heijastuu kotiseuturakkaus, esimerkkeinä Portsan marssi ja Sigyn-valssi, nämä kuullaan konsertissakin.

Naantalin musiikkiopiston rehtorina aiemmin toiminut Ahola on ilahduttanut niin tanssikansaa kuin konserttiyleisöäkin upean kauniilla äänellään. Laulu on hänelle ehkä mieluisin ja ominaisin, mutta piano ja varsinkin rummut saavat hänet syttymään. Sanoituksia Ahola on tehnyt omiin sävellyksiinsä ja useille muille turkulaisille säveltäjille.

Konsertissa esiintyvät Turun Harmonikkakerhon viihdeorkesteri ja Ystävät-yhtye. Tilaisuuden tuotto lahjoitetaan Turun Harmonikkakerhon viihdeorkesterin toimintaan. Lipun hinta on 20 euroa, ja ennakkoon niitä myy Pieni Kirjapuoti.

TSS