Sallamari Etelä elää unelmaansa Liedossa

Ura vaihtoon aikuisiällä

Sallamari Etelä pyörittää Liedon keskustassa Parturi-Kampaamo PisamAa. Kuva: Ragip Önsoy.

Liedon keskustassa sijaitseva Parturi-Kampaamo PisamA sai uuden yrittäjän Sallamari Etelästä.

LIETO. Parturi-Kampaamo PisamAn uutena omistajana vuoden alusta alkaen toiminut Sallamari Etelä on uranvaihtaja, Salossa asuva entinen riskianalyytikko, joka on löytänyt pitkäaikaisen unelmansa Liedosta.
– Toimin aiemmin riskianalyytikkona rahoitusalalla. Se oli aivan erilaista työtä, jonka päättyminen sitten avasi ovet uusiin haasteisiin. Aloin opiskella parturi-kampaajaksi, joka oli ollut pitkäaikainen urahaaveeni jo lapsesta saakka, Etelä toteaa.

Ensimmäiset vuotensa parturi-kampaajana Etelä työskenteli vuokratuolilla ketjuliikkeessä.
– Se on yleistä, että aikuisiällä ammattiin valmistuneet hakevat rutiinia työhön ketjuliikkeen vuokratuolilaisena. Olen siis Turun seudulla tehnyt töitä jo kolme vuotta, mutta nyt kun kuulin myyntiin tulleesta liikkeestä, päätin että aika on kypsä täysin omalle yritykselle, Etelä iloitsee.

Lieto on Etelän mukaan ihanteellisen kokoinen ja rauhaisa paikka yrittää.
– Sanoin aiemmin, että haluan oman liikkeen, jossa on sälekaihtimet ja saniainen. Sälekaihtimet kyllä on mutta saniaista ei vieläkään, eikä sillä niin väliäkään, koska en edes niin välitä niistä, hän nauraa.
– Liedosta en kyllä vieläkään tiedä mitään, en ole edes ehtinyt miettiä liittymistä yrittäjäyhdistyksen toimintaan, mikä on täällä ilmeisen toimivaa, hän lisää.

Sallamari Etelä on asunut perheensä kanssa Salossa jo jonkun aikaa. Muutto Turun suuntaan tulee mahdolliseksi ensi vuoden puolella.
– Se oli silloin näppärästi puolessa välissä, kun itse olin töissä Helsingissä ja puolisoni puolestaan Turussa. Salossa alakoulunsa käynyt lapsemme on siirtymässä vuoden päästä yläkouluun, jolloin voisi olla mahdollista muuttaa esimerkiksi tänne Turun seudulle, miettii Etelä.

PisamA jatkaa tuttuun tapaan parturi-kampaamona kaikenikäisille asiakkaille.
– Meillä on asiakkaita vauvasta vaariin. On hienoa, että edellisen yrittäjän Anniinan asiakkaat ovat osanneet ottaa minut nyt omaksi luottokampaajakseen ja -parturikseen. Lisäksi paikan ovat löytäneet mukavasti myös uudet asiakkaat, Etelä jatkaa.

Niin ikään tuttu urheiluhieroja toimii edelleen PisamAn alivuokralaisena.
– Tiloissa muutaman vuoden ajan toiminut Hierontapalvelu Karoliina jatkaa myös vastaanottoaan, Etelä toteaa.

Vapaa-aikanaan Sallamari Etelä muun muassa vetää kehopositiivisuuteen liittyviä työpajoja, tuomaroi pin-up -kilpailuja ja valokuvaa.
– Järjestän myös bodylove-teemaisia tilaisuuksia, kuten esimerkiksi polttareita ja työhyvinvointipäiviä.

Katariina Mäkinen-Önsoy