Sähköautojen pikalatausasema K-Citymarket Kupittaan yhteyteen

K-ryhmä on avannut K-Citymarket Kupittaan yhteyteen uuden sähköautojenpikalatausaseman 8. helmikuuta. K-Lataus-asema on osa K-ryhmän rakenteilla olevaa valtakunnallista sähköautojenlatausverkostoa, johon on lokakuusta alkaen avattu jo yli 15 uutta pikalatausasemaa.

AUTOT JA LIIKENNE. K-Citymarket Kupittaan asiakkaat ovat voineet ladata sähköautonsa tähän asti neljällä peruslatauspisteellä. Uusi latausasema täydentää tarjontaa kahdella pikalatauspisteellä, jotka mahdollistavat entistä nopeamman lataamisen. Latausasema sijaitsee kaupan parkkihallissa, heti liukuportaiden vieressä.

– Meille K-Citymarket Kupittaalla on tärkeää elää ajassa mukana. Sähköautojenja ladattavien hybridien määrä kasvaa, ja sitä mukaa kasvaa myös tarve latausmahdollisuuksille. Osansa uuden latausaseman sähköstä tuottaa katollamme oleva Suomen suurimpiin kuuluva aurinkovoimala, sanoo K-Citymarket Kupittaan kauppias Hannu Aaltonen.

K-Latauksen valtakunnallinen verkosto kattaa vuoden 2019 lopussa lähes 400 sähköautojenlatauspistettä yli 70 latausasemalla muodostaen merkittävän osan koko Suomen latauspisteverkostosta. K-ryhmän tekemän tutkimuksen mukaan suurin osa K-ryhmän asiakkaista kokee julkiset latauspisteet kaikkein mieluisimmaksi tavaksi sähköautonsäännölliseen lataamiseen.

– Asiakkaat ovat löytäneet hyvin uudet pikalatausasemamme. Latauspisteet ovat olleet tasaisesti käytössä eri viikonpäivinä ja läpi kauppojen aukiolotuntien. Keskimääräinen lataaja viipyy asemalla puolesta tunnista tuntiin, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

K-Latauksen latausasemat tarjoavat asiakkaille kattavat mahdollisuudet erityyppisten sähköautojenlataamiseen. Peruslatauspisteellä voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Pikalatauslaitteista puolestaan löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMo-latausliitin.