Sykerö viettää Lasten syöpäpäivää Kauppakeskus Myllyssä

Dinoseriffit eli Markku ”Mäikkä” Tuomi ja Pasi Kaukonen esiintyvät Sykerön tuolitapahtumassa Kauppakeskus Myllyssä 15. helmikuuta. Kuva: Ville Solkinen.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään 15.2. ja sen ohessa järjestetään valtakunnallinen #erätauko-kampanja. Esillä on paitsi itse sairastuneen myös sisarusten kokemukset. Valtakunnallisesti myyntiin tulee lasten syöpien tunnus Kultanauha.

TAPAHTUMAT. Kansainvälisen lasten syöpäpäivän kunniaksi Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö järjestää Kauppakeskus Myllyssä tuolitapahtuman perjantaina 15. helmikuuta kello 17–20. Paikalla ovat myös Team Rynkeby – God Morgon Turku sekä Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö.

Myllyntorilla on esillä 27 tuolia, jotka kuvastavat Tyksin hoitoalueella viime vuoden aikana syöpään sairastuneita ja menehtyneitä lapsia. Tapahtumassa esiintyy myös lastenorkesteri Dinoseriffit eli Markku ”Mäikkä” Tuomi ja Pasi Kaukonen kello 17, 18 ja 19.

Sykerö jakaa tietoutta lasten syövistä ja niiden hoidosta, sekä kertoo, miten lapsen sairastuminen vaikuttaa koko perheen elämään. Myyntipöydiltä löytyy Sykerön kannatustuotteita sekä lasten ja nuorten syöpien Kultanauha-tunnusta. Paikalla myös lipaskeräystä ja onnenpyörä.

Lapsen sairastuminen syöpään on aina koko perheen kriisi. Sylva ry:n #erätauko-kampanjan tämän vuoden teemana on sisaruus. Sairastuneen lapsen sisarukset jäävät usein huomiotta eivätkä saa tarvitsemaansa tukea mullistuneessa arjessa.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään nyt jo 19. kertaa yli 60 maassa. Suomessa päivää vietetään nyt 10. kertaa Sylva ry:n ja paikallisten yhdistysten ja kerhojen järjestämänä. Idea päivän vietosta on lähtöisin syöpäsairaiden lasten vanhempien kansainväliseltä kattojärjestöltä ICC:ltä, jota myös Sylva ry on ollut perustamassa.

Päivän tarkoitus on levittää tietoutta lasten syöpäsairauksista ja sekä nostaa esille vakavan sairauden vaikutuksia paitsi itse sairastuneeseen myös hänen läheisiinsä. Samalla kerätään varoja valtakunnallisesti ja paikallisesti yhdistysten ja kerhojen toimintaan, jolla tuetaan sairastuneen perhettä arjessa.

TSS