”Luottavaisin mielin kohti liikkuvampaa Lietoa”

Liedon Pallon tuore toiminnanjohtaja Kimmo Muttilainen

Liedon Pallon toiminnanjohtaja Kimmo Muttilainen odottaa innolla jo kevään tuloa. Kuva: Ragip Önsoy.

40 vuotta viime vuonna täyttäneen, 700-jäsenisen Liedon Pallon tavoitettavuutta kohentaa Liedon keskustaan remontoitu toimistotila, jonka avajaisia vietetään keskiviikkona 13. helmikuuta.

LIETO. Liedon Pallon toiminnanjohtajana 21. tammikuuta aloittanut Kimmo Muttilainen puhkuu intoa uudessa pestissään. Paljon on tehtävää mutta myös tehtävissä, että kaikenikäiset kuntalaiset saadaan liikkeelle.

Toiminnanjohtajan tehtävään tuli useita kymmeniä hakemuksia, ja loppuvaiheessa valinta tehtiin kolmen soveltuvimmaksi katsotun hakijan joukosta.
– Seura oli tuttu jo entuudestaan ja täytyihän paikkaa hakea, kun tällainen mahdollisuus eteen tuli. Intohimo lajiin on syttynyt nuorena ja pysyy mukana koko elämän, Muttilainen toteaa.

40 vuoden ikään viime vuoden puolella ennättänyt Liedon Pallo aikoo juhlistaa merkkivuottansa kehittämällä toimintaansa. Toiminnanjohtajan palkkaamisen jälkeen laitetaan kuntoon toimistotilat, joiden avajaisia vietetään keskiviikkona 13. helmikuuta kello 10–17. Seuraavaksi viedään eteenpäin toimintastrategiaa, jossa panostetaan harrastustoimintaan sekä juniori- että edustusjoukkueisiin.

Koko Lieto liikkeelle

Muttilainen ottaa toiminnanjohtajana vastuun seuran yhteistyökumppanuuksien kasvattamisesta, toimintastrategiassa olevien kehityssuunnitelmien toteutuksesta ja seuran yleishallinnosta.
– Hyvillä mielin ja odotukset korkealla lähdemme toteuttamaan kunnassa käynnissä olevaa Liikkuva Lieto -hanketta. Tavoitteena on saada liikkeelle niin lapset ja nuoret kuin ikääntyneempikin väki, Muttilainen kertoo.

Uutena alkaa 2–6-vuotiaille tarkoitettu Perhefutis, jonka myötä aiotaan edelleen kehittää Liedon Pallon entuudestaan laajaa toimintaa.
– Perhefutis alkaa heti kauden alussa, kunhan talvi väistyy kevään tieltä ja pääsemme kentälle. Jatkossa on tarkoitus myös kehittää varttuneempien kuntalaisten harrastustoimintaa, toiminnanjohtaja jatkaa.

Muttilainen tunnistaa seuran merkityksen kasvattajana ja syrjäytymisen ehkäisijänä.
– Kasvattajaseuran työ on nuorisotyötä, joka kasvattaa lapsia ja nuoria myös ihmisinä, ei pelkästään palloilijoina.

Monitoimihalli haaveissa

Eräs jalkapallon harrastamisen isoja haasteita on juuri ympärivuotisen harjoittelunurmen löytäminen. Liedossa tällaista paikkaa ei vielä ole.
– Strategiamme suurimpiin kehityskohteisiin kuuluu esimerkiksi harjoitusolosuhteiden kohentamiseen tähtäävä hallihanke. Keskustelemme asiasta näinä päivinä kunnanjohtajan kanssa ja olemme tyytyväisiä, jos pääsemme johonkin yhteistyökuvioon. Se olisi kunnallekin iso vetovoimatekijä, Muttilainen toteaa.

Edellytykset mahdollisen tulevan hallin täyttämiselle ovat jo olemassa: Liedon Pallo on jäsenmäärältään alueensa suurimpia kasvattajaseuroja.
– 700:stä jäsenestämme vähän vajaa 650 on juniori-ikäisiä. Loput koostuvat sitten Länsi-Suomen Nelosessa pelaavasta naisten joukkueesta ja sarjanousua Vitosesta tällä kaudella tavoittelevasta miesten joukkueesta, lisää Muttilainen.

Monitoimihallin puuttuessa naisten joukkue harjoittelee lauantaisin Skanssin lähellä sijaitsevassa Poropuiston kuplahallissa. Lisäksi kahdesti viikossa ohjelmassa on futsalia Lietohallissa. Miehet sen sijaan harjoittelevat Maskun Taponkedon hallissa.

Katariina Mäkinen-Önsoy