Kaarinassa vietetään viikonloppuna Runo-Kaarina-festivaalia

Runo-Kaarina-tunnuksen vuoden 2019 festivaalia varten on suunnitellut kaarinalaistaiteilija Iida Ojanperä.

KAARINA. Kaarinassa järjestetään 8.–10. helmikuuta kaikkien aikojen ensimmäinen Runo-Kaarina-festivaali. Festivaali tarjoilee poikkitaiteellisen runoviikonlopun, jonka ohjelmassa on muun muassa luentoja, matalan kynnyksen työpajoja, paneelikeskusteluita, runoesityksiä planetaariossa, konsertteja ja runoklubeja. Tapahtuman yhteistyötahoina toimivat Turun Kirjan Talo, Tuorlan planetaario, Turun lausuntakerho, Kaarinan seurakunta ja Piikkiön Ihan vaan pubi. Kaikkiin festivaalin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Vuoden 2019 Runo-Kaarina-runokokoelmakilpailu käynnistyy 9. helmikuuta. Esikoisrunoilijoille suunnattu kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme. Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.

Valintaraati valitsee voittajan elokuussa ja voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla.

TSS