Loimu taipui Hurrikaanille viidessä erässä

Raision Loimu ja Hurrikaani-Loimaa jatkoivat perjantai-iltana Kupittaan liikuntahallissa kauden paikallispelien kaavaa vääntämällä tiukasti Mestaruusliigan sarjapisteistä. Samalla jaossa oli seurojen itse kehittämän Siljan maljan -paikallissarjan mestaruus, sillä tilanne oli pikkupisteitä myöten tasan ennen kauden viimeistä kohtaamista.

Vuoristoradan lailla edenneen ottelun voittajaksi kirjattiin lopulta Hurrikaani-Loimaa luvuin 2-3 (21-25, 25-20, 13-25, 25-21, 7-15). Loimulla oli mahdollisuus voittaa Siljan Malja vielä viidennen erän alussa, mutta Hurrikaanin 9. piste ratkaisi lopulta kiertopalkinnon ja kauden päätösristeilyn osoitteen.

– Aina kun löytyy joku extralataus peliin, niin se on hyvä asia. Vaikka minkälaista panosta siihen keksii, niin se on erinomainen asia, kertoi Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.

Loimun Christophe Achten jatkoi samoilla linjoilla:

– Olemme pettyneitä, sillä halusimme voittaa tämän Siljan Malja -kilpailun.

Ottelusta oli ennakkoon lupa odottaa korkeatasoista, sillä parketilla nähtiin peräti kuusi pelaajaa viime kuun Mestaruusliigan tähtiseitsikosta. Ottelu ei kuitenkaan noussut tasoltaan kummoiseksi. Ottelun avauserä antoi viitteitä kiihkeästä paikalliskamppailusta, kun ottelun päätuomari Kari Partiainen nosti ensin keltaisen ja sitten punaisen kortin tuomioita protestoineelle Jussi Heinolle.

Viime viikonloppuna vastaanoton kanssa vaikeuksissa ollut Loimu oli lirissä myös ottelun avauserässä kenties liigan kovimman syötön omaavan Hurrikaanin kanssa. Vastaanotosta lähteneet ongelmat näkyivät passipelin kautta hyökkäystehoissa. Hurrikaani onnistui torjumaan Loimun hyökkäyksen viisi kertaa avauserässä, jonka se vei nimiinsä. Toinen erä oli tasainen alusta alkaen. Ratkaisun makua oli vähän ilmassa, kun Heino kutusi Hurrikaanin  aikalisälle Tuomas Koppasen torjuttua Matti Oivasen ja tulostaululle lukemat 19-17. Loimu ei enää luovuttanut johtoasemaansa ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Kolmannen erän alku oli toisen erän lopun jälkeen katastrofaalinen Loimulle. Achten otti ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 2-7. Syöttökone Oivasen syöttövuoro päättyi tilanteessa 2-10. Kolmannen erän ainoa pieni valonpilkahdus Loimulla oli hakkuriksi vaihdosta tulleen Oskari Keskisen hyvät suoritukset. Loimu teki kolmannessa erässä vain seitsemän pistettä itse ja Keskinen teki näistä viisi. Lentopallo osoitti kuitenkin arvoituksellisuutensa, kun neljännessä erässä oltiin Ossi Rumpusen ässäsyötön jälkeen Hurrikaanin aikalisällä tilanteessa 8-4.

Vaikka Hurrikaani nousi vielä tasoihin neljännessä erässä, niin Loimu siirsi väkisin ratkaisun niin Mestaruusliiga-pisteiden kuin Siljan Maljankin osalta viidenteen erään. Valitettavasti illan pelillinen vuoristorata jatkui vielä viidennessäkin erässä ja erävoittoja napattiin vuorovedoin.

Viides erä oli siis jälleen selkeästi vahvasti syöttäneen Hurrikaanin heiniä. Ottelun viimeisen pallon tuomio nostatti tunteita vielä, mutta ilmeisesti väärin mennyt tuomio tuskin vaikutti muuhun kuin muutaman minuutin aikaisempaan kotimatkaan niin katsojille kuin joukkueillekin.