Kaarinassa työnhaku kävi kuumana

Kuvat: Topi Kanerva.

Kaarinan rekrymessut tarjosi työpaikkoja ja tietoa työnhausta sekä yrittämisestä. Paikalle ilmestyi runsaasti ihmisiä, odotettuakin enemmän.

KAARINA. Kaarinan rekrymessut 7. helmikuuta keräsi satoja työntekijöitä Kaarina-saliin tutustumaan yrityksiin ja näiden työpaikkatarjontaan. Ovet saliin aukesivat kahden aikaan päivällä, jono ulottui silloin ulos asti. Messuille saapui jopa odotettua enemmän kävijöitä. Paikalla oli niin aikuisia kuin nuoriakin, niin vakituisen työn hakijoita kuin kesätyönhakijoitakin.

Rekrymessuilla edustettuna oli  pääosin kaarinalaisia yrityksiä, mutta tapahtumaan olivat tervetulleita kaikki. Yrityksillä oli omat messupöydät, joiden ympärillä työnhakijat tutustuivat yrityksiin ja loivat näihin uusia suhteita. Rekrymessujen tehtävänä on työpaikkojen lisäksi auttaa työnhakijoita verkostoitumaan ja saamaan uusia kontakteja. Lisäksi messuilla oli luentoja ja ammattilaisia levittämässä tietoa työnhaun trendeistä, opiskelusta ja yrittämisestä. RajuLive tarjosi mahdollisuuden tehdä ilmainen laadukas video-CV. 

Messujen järjestämisestä vastannut Kaarinan kehityksen yritysasiamies ja työllisyyskoordinaattori Irina Lindroos sanoo messujen onnistuneen loistavasti. Paikalla oli odotettua enemmän kävijöitä, hetkittäin pieneksi ruuhkaksi ja jonoksi asti.

– Työnantajat vaikuttivat oikein tyytyväisiltä kävijämäärään sekä siihen, että heidän työpaikkansa herättivät kiinnostusta. Moni työnantaja kertoikin saaneensa jo potentiaalisten työntekijöiden yhteystietoja, Lindroos kertoo iloisesti asiansa ajaneista rekrymessuista.

Lindroos on iloinen, että myös luennoille ja ennen messujen alkua järjestettyyn aloittavan yrittäjän startti-infoon osallistui paljon kiinnostuneita kuulijoita.

Kaarina-talossa järjestetään työnhakuneuvontaa ja uraohjausta 29.5. asti keskiviikkoisin (paitsi 3.4. ja 15.5.) kello 14–16. Palvelu on maksutonta ja ikärajatonta ja paikalle voi tulla ilman ajanvarausta.

Työnhakuneuvonta ja uraohjaus on tarkoitettu kaikille kaarinalaisille, jotka haluavat tukea ja yksilöllistä apua työnhakuun, päivittää työnhakuasiakirjojaan, löytää uusia uramahdollisuuksia, hakeutua koulutukseen tai keskustella omaan työllistymiseen liittyvistä asioista. Ohjaajana toimii Marika Nieminen Työelämän Infopisteestä.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa

 

 

 

Juttuun lisätty 20.2. kello 9.40 tieto työnhakuneuvonnasta Kaarina-talossa.