Abishow ja ajelua penkkareissa

Penkkarit Turussa 2019. Kuvat: Topi Kanerva.

TAPAHTUMAT. Perinteisiä penkinpainajaisia vietettiin torstaina 14. helmikuuta, päivään kuului monessa lukiossa abishow sekä perinteisesti Turkuun suuntautunut penkkariajelu. Lukioiden abiturienttien opiskelu on ohi ja lukuloma ennen ylioppilaskirjoituksia edessä.

Naantalin lukiossa aamupäivällä koko lukiolle esitettiin tuttuun tapaan abien itse suunnittelema ja toteuttama abishow. Abishown jälkeen juhliva porukka kiipesi kuorma-autojen kyytiin suuret karkkisäkit olallaan, valmiina ajeluun.

Charlie Chapliniksi pukeutunut naantalilainen Meri Salo, 18, on toiminut abishowssa nähdyn abivideon toteuttamisen vastuuhenkilönä ja huolehtinut, että hyvä video saatiin valmiiksi.

– Loka–marraskuussa alettiin haahuilemaan ajatuksissa kohti abishowta. Katsottiin vanhoja videoita ja suunniteltiin aina kun ehdittiin, Salo kertoo.

Lukiolaisten elämä on kiireistä, joten aina sovituista aikatauluista ei pystytty pitämään kiinni. Abivideon käsikirjoituksen piti olla valmis joulukuussa, mutta kirjoittaminen venyi vuoden alkuun ensimmäiselle kouluviikolle. Naantalin lukion abivideo on jaettu kolmeen osaan, se kertoo lukiolaisen elämänkaaren, abivideoille perinteiseen tyyliin humoristisella tavalla.

Penkkariperinteenä on pukeutua naamiaisasuihin ja lähteä ajelulle heittelemään karkkeja. Meri Salo sopi ystäviensä kanssa mustavalkoisen pukeutumisteeman ja tämän sopimuksen innoittamana Salo pukeutui tunnetuksi elokuvahahmoksi, Charlie Chapliniksi.

Naantalin lukiolaiset kokoontuivat Kristoffer-saliin katselemaan abishowta. Valot sammuivat ja hälinä päättyi, kun Charlie Chaplin laskeutui keppiään heiluttaen portaita pitkin näyttämölle. Hän soitti pianoa, kunnes valot vaihtuivat ja shown juontajat ryntäsivät lavalle. Show alkoi hyvällä fiiliksellä ja taputukset säestivät tilaisuutta. Lukiolaiset ymmärsivät videon inside-jutut ja nauru raikui.

Abishown jälkeen abit suuntasivat penkkariauton lavalla kohti Turkua, jossa he kohtasivat muut paikalliset lukiolaiset kuorma-autoineen.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.

 

 

 

 

Tekstiin muokattu 19.2. kello 12.30 oikea sanamuoto raikua-sanasta.