Uskontotorilla on tilaa kysymyksille

Seutusanomien kuva-arkisto.

VARISSUO. Turun normaalikoulussa, Varissuolla järjestetään tiistaina 5. helmikuuta kello 1720 Uskontotori, jonka yhteydessä voi jutella eri uskontojen edustajien kanssa ja etsiä
vastauksia itseä kiinnostaviin kysymyksiin. Tilaisuus pidetään osana YK:n Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikkoa.

Mukana Uskontotorilla on suuri joukko turkulaisia uskonnollisia toimijoita, kuten Suomen mandaelaisten yhdistys, Turun Bahá’í-yhteisö, Turun bosnjakien Islam-yhdyskunta, Turun islamilainen yhdyskunta, Turun arkkihiippakunta ja Turun Katariinanseurakunta.

Iltakuudelta alkavassa paneelikeskustelussa on aiheena Kristinusko ja Islam – eväitä seuraavalle sukupolvelle. Aiheesta keskustelemassa ovat sihteeri Afrah Al Bayaty Turun islamilaisesta yhdyskunnasta, puheenjohtaja Alma Cosic Dzemat Turusta, nuorisotyönohjaaja Taru Heikkonen Katariinanseurakunnasta, pastori Antti Hirviniemi Turun helluntaiseurakunnasta, piispa Kaarlo Kalliala Turun arkkihiippakunnasta ja
opiskelija Amir Kheder. Puheenjohtajana paneelissa toimii Siirtolaisuusinstituutin toimitusjohtaja Tuomas Martikainen. Keskustelu käydään suomeksi.

Seurakuntien lastenohjaajat järjestävät tilaisuuden aikana ohjelmaa lapsille. Tarjolla on myös pientä purtavaa.

Maksuttoman ja kaikille vapaan tilaisuuden järjestävät Turun kaupunki, Turun arkkihiippakunta, Katariinanseurakunta ja Turun normaalikoulu.