Raision Urheiluautoilijat ry lahjoitti 1000 euroa sydänsairaille lapsille

Keskiviikkona 23. tammikuuta järjestetyssä tilaisuudessa 1000 euroa lahjoituksen vastaanotti Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja Laine, lahjoitusta luovuttamassa olivat hallituksen jäsen Susanna Rantasalo ja lähes 30 vuotta toiminnassa mukana ollut Marja Kuivala. Kuva: Topi Kanerva.

RAISIO. 30-vuotista taivaltaan viime vuonna juhlinut Raision Urheiluautoilijat ry lahjoitti syntymäpäivälahjana saamansa tuotot hyvään tarkoitukseen Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle. Keskiviikkona 23. tammikuuta järjestetyssä tilaisuudessa 1000 euron lahjoituksen vastaanotti Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminnanjohtaja Katja Laine, lahjoitusta luovuttamassa olivat hallituksen jäsen Susanna Rantasalo ja lähes 30 vuotta toiminnassa mukana ollut Marja Kuivala. Sydänlapset ja -aikuiset ry aikoo käyttää lahjoituksen sydänsairaiden lasten hyväksi.

Viime vuoden 30-vuotisjuhlan lisäksi myös kuluva vuosi on suuri Raision Urheiluautoilijoille, koska elokuussa Raisiossa järjestetään suuret Off Roadin eli maastoajon EM-kisat, jonka rataa suunnitellaan paraikaa.

– On hölmöä, kun seurat tekevät lahjoituksia usein vain toisilleen, nyt päätettiin lahjoittaa rahat hyvään tarkoitukseen, kertoo Susanna Rantasalo.

Sydänlapset ja -aikuiset ja Raision Urheiluautoilijat ovat olleet yhteyksissä aiemminkin: yli 10 vuotta sitten järjestettiin rallitapahtuma, jossa ajelutettiin lapsia. Tulevaisuudessa voisi olla hyvinkin mahdollista, että samankaltaisia tapahtumia järjestettäisiin yhteistyönä lisää, autoja, makkaranpaistoa ja muuta hauskaa.

– 1000 euron lahjoitus voitaisiin käyttää esimerkiksi osarahoituksena sydänsairaitten lasten leiriin, kertoo Katja Laine.

Laine sanoo kaikkien lahjoitusten olevan suuri apu heille ja sitä kautta synnynnäistä sydänvikaa sairastaville. Esimerkiksi syöpäjärjestöille lahjoitetaan useasti suurempia lahjoituksia ja syöpäjärjestöt ovat useimmin esillä, kuitenkin synnynnäistä sydänvikaa sairastavia kuolee vuosittain enemmän kuin syöpää sairastavia.

– Pienikin raha on meille iso raha. Jokaisella on iso merkitys, Laine iloitsee heille myönnetystä lahjoituksesta.

Off Roadin EM-kisat, Eurotrial 2019, saapuu Raisioon elokuussa. Pohjoisesta ei ole löytynyt hyvää kallioista maastoa, mutta kun järjestäjät kävivät Raisiossa, olivat he aivan haltioissaan. Rantasalo uskoo, että jos sana kiirii Raision hyvistä kallioista, saattaa tulevaisuudessa olla ehkä lisää hienoja kisoja tiedossa.

 

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa