MLL etsii uusia tukihenkilöitä Turun seudulle

Seutusanomien kuva-arkisto / Uljas Ahola.

VAPAAEHTOISTOIMINTA. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri etsii uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Maksuttoman tukihenkilökoulutuksen käyneet saavat valmiuden toimia kaveritoiminnassa kaverina 6–16 -vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Vaihtoehtoisesti vapaaehtoinen tukihenkilö voi toimia perhekummina yksinäisyyttä tai uupumusta kokevalle lapsiperheelle.

Tälläkin hetkellä noin 40 lasta ja nuorta odottaa itselleen kaveria. Lasta tukeva kaveri voi viedä tuettavansa esimerkiksi liikkumaan, mukaan omaan harrastukseensa tai elokuviin ja siten rohkaista lasta löytämään uusia harrastuksia ja kavereita. Samalla lapsi saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja ehkä myös hänen mieltään painavista asioista.

Mukaan kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta, nuorta tai perhettä noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. Tukemisen tarkoituksena on ennaltaehkäistä mahdollisia ongelmia sekä edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia.

Tukihenkilöt saavat MLL:n ammattilaisten tuen sekä luotettavan taustaorganisaation vapaaehtoistyölleen. MLL tarjoaa myös jatkokoulutuksia ja virkistystapahtumia, mahdollisuuksia verkostojen ja uusien ystävyyssuhteiden luomiseen sekä näköalapaikan MLL:n toimintaan lasten ja nuorten varhaisen ja ennaltaehkäisevän tukemisen parissa. MLL myös korvaa tukihenkilöille toiminnasta mahdollisesti koituvia kuluja.

MLL Varsinais-Suomen piiri järjestää Turussa keväällä kolme tukihenkilökoulutusta uusille vapaaehtoisille, joista tämä on ensimmäinen. MLL ei edellytä tukihenkilöiltä aiempaa kokemusta lasten tai nuorten parissa toimimisesta, vaan tärkeintä on kiinnostus lasten hyvinvoinnin tukemiseen. Koulutus on maksuton, eikä se vielä velvoita ryhtymään tukihenkilöksi. Koulutus järjestetään Perhetalo Heidekenilla (Sepänkatu 3, 2.krs) 29.1. alkaen, ja se koostuu neljästä arki-illasta: tiistaina 29.1. klo 17.30–20.30, torstaina 31.1. klo 17.30–20.30, tiistaina 5.2. klo 17.30–20.30 ja torstaina 7.2. klo 17.30–20.30.