Yritykset ja työnhakijat kohtaavat Naantalin Kylpylässä

Naantalin rekrymessut johdattaa työnhakijat ja työnantajat yhteen, nyt ensi kertaa Naantalin Kylpylässä.

NAANTALI. Naantalin rekrymessut järjestetään keskiviikkona 23. tammikuuta. Tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran, mutta tänä vuonna urheilutalon sijasta Naantalin Kylpylässä. Rekrymessujen tarkoituksena on saada työnhakijat ja yritykset kohtaamaan sekä luomaan uusia kontakteja ja työsuhteita. Messuille ovat tervetulleita kaikki niin kesätyötä kuin pidempiaikaistakin työtä hakevat.

Aiemmin järjestämisestä ovat vastanneet kaupungin elinkeino-, nuoriso- ja työllisyyspalvelut. Tänä vuonna tapahtumajärjestäjät saivat lisävahvistusta Naantalin lukiosta, lukiolaisista mukana ovat 1. ja 2. vuosikurssin matkailulinjan opiskelijat. Opiskelijat hoitavat messujen viestinnän ja markkinoinnin. Opiskelijoiden kädenjälkeä ovat esimerkiksi mainosten graafisen ilmeet. Lukiolaiset ovat pohtineet, miten hyödyntää sosiaalista mediaa ja Wilmaa tapahtuman markkinoinnissa. 

Messuilla työnhakijan on mahdollista saada tietoa avoimista työ- ja harjoittelupaikoista, tavata henkilökohtaisesti yrityksien edustajia ja kuulla heidän toiminnastaan. Messuilla myös eri oppilaitokset esittelevät tarjontaansa. Naantalin rekrymessuilla Tietoa on saatavilla muun muassa ammatillisista tutkinnoista, oppisopimuskoulutuksesta sekä ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opinnoista.

Rekrymessut siirrettiin Naantalin Kylpylään, jotta se saavutettaisiin paremmin. Nyt bussit kulkevat aivan messupaikan vierestä, joten sinne pääsee helpommin vierailemaan myös muualla opiskelevat ja töitä tekevät.

Mukaan on tulossa useita eri yrityksiä, niin naantalista kuin muualtakin. Yritykset saavat oman ilmaisen esittelypöydän, jonka äärellä voi esitellä yritystä, vastaanottaa työhakemuksia ja luoda yhteyksiä työnhakijoihin.

– Positiivista on ollut, että olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta työnantajilta, että he ovat löytäneet täältä hyviä työntekijöitä. Toivomme, että niin yritykset kuin yhteisöt tulisivat isoin joukoin paikalle kertomaan toiminnastaan ja työpaikoista, kertoo elinkeinoasiamies  Jorma Ranta Naantalin kaupungilta.

Luvassa on uusia työpaikkoja, tietoa niistä ja kouluttautumisesta sekä mahdollisuus kysyä kasvotusten yritysten työtarjonnasta. Yritykset ovat paikalla, jotta he saisivat hyviä työntekijöitä.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa