Loimun kokoonpanossa liikettä molempiin suuntiin

Loimun kokoonpano elää vahvasti, kun Jan Helenius lähtee ja tilalle tulee kova venezuelalainen hakkuri. Kuva: Tuomas Pelto/Seutusanomien arkisto.

LENTOPALLO. Loimun kokoonpanossa on sattunut ja tapahtunut viime aikoina, kun pienten ja vähän isompien loukkaantumisten lisäksi hakkuri Samuli Kaislasalo sai himoitsemansa sopimuksen ulkomaille ja lähti Kreikan liigaan. Toinen ottelukohtaisella sopimuksella Loimun mukana ollut, Jan Helenius, jättää myös oranssi-mustan pelipaidan ja siirtyy loppukaudeksi Viron liigaan Tarton joukkueeseen. Näin ollen molemmat ottelukohtaisella sopimuksella Loimuun tulleet pelaajat saivat haluamansa pelipaikan ulkomailta ja Loimu taasen sai heiltä apua kokoonpanohaasteisiin syyskauden peliruuhkassa.

Kerttulan liikuntahallin ovi käy myös toiseen suuntaan, kun Loimun pelipaitaan saapuu loppukauden mittaisella sopimuksella venezuelalaishakkuri Ivan “Bomba” Marquez. Kokenut 37-vuotias ja 205 senttiä pitkä pallontappaja on pelannut Kreikan liigassa toisena olevassa huippuseurassa PAOK Thessalonikissa alkukauden pääosin hakkurina, mutta häneltä löytyy paljon kokemusta myös keskitorjujana pelaamisesta. Miehen Bomba-lempinimi tulee kovasta iskuhyökkäys- ja syöttökädestä.

 Bomba pelasi alkukaudesta paljon, mutta kun Kreikan maajoukkuehakkuri Mitar Tzourtis on tullut pelikuntoon, niin hän oli vapaa etsimään itselleen loppukaudeksi uusia haasteita. Haasteisiin mies onkin tottunut, sillä hän on edustanut maataan niin MM-kisoissa, Maailmanliigassa, Olympialaisissa kuin kaikissa muissakin mahdollisissa kilpailuissa. Seurajoukkuetasolla hän on pelannut Kreikan liigan lisäksi muun muassa kivikovassa Italian A1-liigassa ja Argentiinan liigassa. Bomba on tiistaina Kerttulassa, mutta ei todennäköisesti vielä pelikelpoinen.

Vaihtoehtoja oli tuttuun tapaan runsaasti, mutta monet heistä olivat olleet ilman seuraa tämän alkukauden. Vaakakuppi kallistui Bomban suuntaan osittain sen vuoksi, että hän on pelannut kovassa liigassa ja Euro Cupeissa tällä kaudella, eli hänen ei tarvitse hakea pelirytmiä tänne saapuessaan. Bomba on ollut jo vuosia meidän listoilla, mutta aiemmin yhteistyö ei ole onnistunut. Mielenkiintoista nähdä hänet vihdoin Mestaruusliigassa, kommentoi Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.