Paimion nuorisovaltuusto valittiin tälle kaudelle

Nuoret vaikuttavat nuorten asioihin

Paimion nuorisovaltuustossa jatkokauden aloittavat muun muassa Viivi Pajuluoma, Konsta Gröndahl ja Veikko Paavilainen. Seutusanomien kuva-arkisto.

Kuumana käyvä Paimion nuorisovaltuuston puheenjohtajakisa selviää parin viikon sisällä.

PAIMIO. Paimion nuorisovaltuuston jäsenet valittiin yleiskokouksessa 17. tammikuuta. Mukaan olivat tervetulleita kaikki paimiolaiset 13–19-vuotiaat nuoret. Kokouksessa nuorisovaltuustoon valittiin kymmenen oman kotikunnan asioista kiinnostunutta nuorta. Nuorisovaltuusto saa nuorten äänen kuuluviin, kokouksia heillä on vuosittain 8–9.

Nuorisovaltuuston tavoitteina on ajaa nuorten asioita ja edistää nuorten hyvinvointia niin koulutusasioissa kuin vapaa-ajalla, esimerkiksi kehittämällä Paimion toiminta- ja harrastusmahdollisuuksia. Nuorisovaltuusto on tärkeä osa Paimion nuorisotyötä, valtuusto tekee tarvittaessa aloitteita ja kannustaa näin kaikkia nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. Nuorisovaltuustossa pyritään kehittämään koko kuntaa ja saamaan Paimiosta monipuolinen paikka nuorille.

Viime kauden puheenjohtaja Konsta Gröndahl jatkaa nuorisovaltuustossa vaikuttamista jo neljättä vuotta. Kun puheenjohtaja valitaan seuraavassa kokouksessa muutaman viikon sisällä, Gröndahl olisi kiinnostunut jatkamaan kyseisessä pestissä tänäkin vuonna. 

17-vuotias Gröndahl lähti aikanaan mukaan nuorisovaltuustoon ystävänsä kannustamana, nyt hän on aikeissa jatkaa nuorisovaltuustossa niin pitkään, kunnes ikä tulee vastaan, ja tulevaisuudessa ehkä lähteä mukaan muuhunkin politiikkaan.

Nuorisovaltuuston tehtävä on saada nuorten asiat ja mielipiteet esille. Gröndahl haluaa kaudella 2019 saada entistäkin enemmän kaikkien nuorten äänen kuuluviin, muidenkin kuin vain nuorisovaltuutettujen.

– Haluan tehdä tästä hommasta näkyvää, saada kaikkien nuorten asiat esiin. Nuoret tietäisivät meidät ja voisivat ottaa yhteyttä ja vaikuttaa, Gröndahl kertoo kuluvan vuoden tavoitteestaan nuorisovaltuustossa.

Konsta Gröndahlin lisäksi Paimion nuorisovaltuustoon kaudelle 2019 valittiin Veikko Paavilainen, Viivi Pajuluoma, Kia Kuisma, Aada Sevon, Eetu Valtonen, Iiro Valtonen, Saara Kujala, Julia Niinistö ja Ronja Koskinen.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa