Kaarina-talolla kahden näyttelyn helmikuu

Outbreak-näyttely avautuu Kaarina-talolla 1. helmikuuta. Kuva: Riikka Ihalin.

Kaarina-talolla 1.–28.2. esillä oleva Outbreak perehtyy epidemioihin. Samalla aikavälillä rakennuksen toisesta kerroksesta löytyy puolestaan erilaisiin rakkaustarinoihin paneutuva Teinirakkautta-näyttely.

KAARINA. Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa päästään perjantaista 1. helmikuuta alkaen ihailemaan Outbreak pop up -näyttelyä. Se paneutuu tartuntatauteihin ja epidemioihin modernissa maailmassa. Näyttely on informatiivinen kokonaisuus, josta pääsee nauttimaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kävijä saa kattavan tietopaketin muun muassa HIV/AIDSin, ebolan, zikaviruksen ja tuborkuloosin lähteistä, leviämisestä sekä ehkäisemisestä.

Outbreak-näyttely sai alkunsa Washingtonista, Smithsonian museosta vuoden 2018 toukokuussa. Kyseisenä vuonna oli kulunut sata vuotta espanjantaudin tuhoisasta epidemiasta. Yhdysvalloista näyttely lähti kiertämään Suomea käyden ensin näyttelyprojektin yhteistyötahona toimivassa Heurekassa, Turun pääkirjastossa sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, joka puolestaan toimii projektin rahoittajana.

Perjantaina Outbreak saapuu Kaarinaan ja jatkaa sitten Piikkiön puolelle Tuorlan tiedekeskukseen ja loppukeväästä Satakuntaan. Näyttelyn mukana kiertää Pandemix-lautapeli, joka on yli 10-vuotiaille tarkoitettu ryhmäpeli. Pelin tarkoituksena on estää Pandemix-epidemian eteneminen. Pandemixista pääsee nauttimaan vielä näyttelyn jälkeenkin, sillä se jää Kaarinan kirjastoon pelattavaksi.

Anneli Tuomisen Kevät-teos.

Rakennuksen toisessa kerroksessa voi samaan aikaan ihailla kahden taiteilijan: Turun Varissuolla asuvien Anneli Tuomisen ja Päivi Salmisen Teinirakkautta-näyttelyä, joka koostuu taiteilijoiden akryylivärimaalauksista. Näyttely kuvaa rakkautta erilaisten parien välillä.

Kaarina saa tänä vuonna nauttia poikkeuksellisen runsaasta taidekeväästä, sillä erilaisia näyttelyitä nähdään aina erilaisista paikallisnäyttelyistä syyskuussa nähtävään Divet-show’hun.

Linnea Setälä

Kirjoittaja suorittaa TET-jaksoaan Turun Seutusanomissa.