Poliisi kerää tiedonmurusia Maskun ja Nousiaisten huumetilanteesta

MASKU/NOUSIAINEN. Lounais-Suomen poliisi kerää edelleen tietoja Maskun ja Nousiaisten alueilla tehdyistä kannabiksen käytön havannoista. Huumeongelma ei ole poliisin mukaan mitenkään räjähdysmäisesti kasvanut, mutta huolenaiheena poliisillakin on erityisesti se, että yhä nuorempien on raportoitu kokeilleen kannabista.

Viime aikoina on tullut tietoja jopa seiskaluokkalaisten kokeiluista. Tämä on huolestuttava merkki, sillä parinkin viikon kokeilu saattaa johtaa vakavaan riippuvuuteen, varoittaa Lounais-Suomen poliisin kenttävalvontaryhmän johtaja, ylikomisario Janne Aro-Heinilä.

Varhainen puuttuminen on siis tässäkin asiassa erityisen tärkeää.

Aro-Heinilä kertoo poliisin saavan aika ajoin ilmoituksia kaikista Varsinais-Suomen kunnista satunnaisista kannabiksen käyttäjien kohtaamisista, mutta etenkin kesän ja syksyn aikana Maskusta ja Nousiaisista ihmiset ovat soittaneet poliisille useita kertoja.

Yhteydenottoja tulee tavallisilta kuntalaisilta, mutta myös usein kuntien nuorisotyöntekijöiltä ja koulujen henkilökunnalta. He näkevät nuoria ihmisiä päivittäin työssään ja huomaavat ongelmat, kertoo Aro-Heinilä.

Vaikka poliisi ei olekaan montaa kannabiksen käyttäjää napannut, ovat he löytäneet selkeitä käytön jäämiä paikoista, joista ilmoituksia on tullut.

Tietenkin toivomme ihmisten seuraavan tilannetta ympäristössään ja ilmoittavan meille, jos havaitsevat käyttäytymistä, joka viittaa huumeiden käyttöön. Me emme voi tuntea kaikkien kuntien paikkoja, joissa nuoret pyörivät, mutta kuntalaiset ne tietävät.

Aro-Heinilä muistuttaa, että huolenaiheet eivät todellakaan ole turhia.

Vanhemmathan ovat joissakin kunnissa jopa seuranneet nuorison tekemisiä iltaisin ja viikonloppuisin ulkona. Jokaisessa perheessä on tietenkin oma tilanteensa, mutta ainakin toivoisin, että vanhemmat puhuvat lastensa kanssa huumeiden vaaroista. Ja tosiaan, meille on syytä soittaa jokaisesta mahdollisesta havainnosta. Toivomme tietoa käyttöpaikoista ja jopa mahdollisista tekijöistä.

Ylikomisario Janne Aro-Heinilä toivoo yhteydenottoja suoraan hänen numeroonsa: 040-7062897.

Poliisille voi jättää myös nimettömänä vihjeen osoitteessa www.poliisi.fi/nettivinkki.

Marko Vuosjoki