Piikkiöön avataan uusi nuorisotila tammikuussa

Pontelan nuorisotyöntekijä Patrik Blomqvist kertoo uusista nuorisotiloista. Kuva: Kiia Marttila.

Vanhan nuorisotalo Pontelan tilalle tulee uusi nuorisotila Piikkiön keskustaan. Uusi tila tuo mukanaan toivottuja muutoksia nuorten toimintaan.

KAARINA. Piikkiön nykyisen nuorisotalo Pontelan tilalle on löydetty uusi paikka Piikkiön keskustan kirjaston yläkerrasta. Uutta paikkaa remontoidaan ja se on valmiina nuorten käyttöön 7. tammikuuta 2019.

Nuorisotila tarjoaa toimintaa nuorille ja varhaisnuorille. Piikkiön nuorisotilalla voi pelata biljardia, pingistä sekä talolta löytyy myös huippuvarusteltu pelitietokone. Pontelan nuorisotalo on nyt päätetty siirtää Piikkiön kirjaston yläkertaan, joka tuo mukanaan muutoksia. Uusi nuorisotila toimii kuitenkin samalla käytännöllä kuin edellinenkin. Pontelan nuorisotyöntekijän Patrik Blomqvistin mukaan pitkään toiveissa olleeseen muuttoon aiotaankin panostaa.

– Budjetti on 50 000 euroa, joka on tarkoitus käyttää uuden tilan remontointiin ja kalusteisiin, Blomqvist kertoo.

Uusi nuorisotila painottuu digitaaliseen ja medialliseen kasvatukseen. Sitä varten nuorisotilalle tulee viisi uutta pelitietokonetta järkevää pelaamista varten. Uudessa tilassa on myös pidemmät aukioloajat.

Uusi tila nuorten näköinen

Blomqvist kuvailee uuden nuorisotilan olevan modernimpi ja digitaalisempi verrattuna Pontelan tilaan.

– Uusi nuorisotila tulee olemaan nuorten näköinen, moderni, olohuonemainen ja kodikas, Blomqvist paljastaa.

Nuoret pääsivät itse osallistumaan uuden tilan suunnitteluun, jotta tilasta saataisiin heille sopiva. Uudessa nuorisotilassa on isommat tilat ja se sijaitsee kokonaan yhdessä kerroksessa.

Uusi nuorisotila on myös sijainnin kannalta paremmalla paikalla kuin Pontela. Piikkiön keskustaan vie suorat bussiyhteydet, joka luultavasti tulee vaikuttamaan myös kävijämäärään. Blomqvistin mukaan Piikkiön Pontelan nuorisotilalla käy maanantaista torstaihin noin 40 henkilöä ja perjantaisin 60-70 henkilöä, mutta määrä luultavasti kasvaa uuden nuorisotilan myötä.

Nuorisotilalla järjestetään 9. helmikuuta avoimien ovien päivä, jonne ovat kaikki tervetulleita. Erityisesti Blomqvist odottaa nuorisotalolla käyvien nuorten vanhempien tuloa, jotta hekin näkevät millaisissa tiloissa nuoret liikkuvat.

Uusi tila tulee olemaan kaikin puolin parempi kuin vanha, vaikka toiminta jatkuu samalla periaatteella kuin edelliselläkin tilalla. Uusi tila tuo mukanaan parannuksia, joita nuoret toivovat. Blomqvist sanoo, että piikkiöläisiä nuoria kiinnostaa nuorten toiminta. Sen avulla uudesta tilasta saadaan juuri sellainen, kuin nuoret ovat halunneet.

Kiia Marttila

Kirjoittaja suorittaa työharjoittelujaksoaan Turun Seutusanomissa.