Jenkkifutis sopii tytöillekin

Amerikkalainen jalkapallo on paitsi vauhdikas ja fyysinen, myös erittäin taktinen peli. Ja mielikuvista poiketen, se sopii myös tytöille. Kuva: Anu Tiilikainen/Hilarious Hobbit.

Raisiolainen amerikkalaisen jalkapallon seura West Coast Phoenix järjestää tytöille ilmaisen leirin. Leirille tervetulleita ovat kaikki 10–17 -vuotiaat tytöt. Leiri järjestetään kaksipäiväisenä 2.-3. tammikuuta Taponkedon hallissa Maskussa.

Leirillä tutustutaan ohjatusti lajinomaisiin harjoitteisiin eli pallonkäsittelyyn, heittämiseen, vastaanottamiseen ja eri pelipaikkojen tekniikoihin. Aiempaa kokemusta lajista ei siis tarvita. Leirillä ohjaajina toimivat West Coast Phoenixin edustusjoukkueen pelaajat.

Myös vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan leiriä.

Ja jos kipinä lajiin syntyy leirillä, niin leirin jälkeen harjoittelua on mahdollista jatkaa West Coast Phoenixin tyttöjen joukkueessa.

Lajina jenkkifutis on monipuolinen ja sopii kaikenlaisille ihmisille. Ulkopuolisen silmiin amerikkalainen jalkapallo voi näyttää hurjalta lajilta, mutta on oikeastaan todella strateginen peli. Loukkaantumisia ei tapahdu läheskään niin usein kuin monet luulevat. Lisäksi amerikkalainen jalkapallo on edullinen harrastus, sisäurheiluvälineet ja nappikset riittävät pitkälle.

Leirille voi ilmoittautua osoitteessa www.phoenix.football.

West Coast Phoenix on aloittanut toimintansa syksyllä 2015. Lyhyestä historiastaan huolimatta West Coast Phoenixin edustusjoukkue on jo menestynyt naisten 1-divisioonassa. West Coast Phoenix on myös saanut hankeavustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä tyttöjoukkueen käynnistämistä varten, ja onkin yksi harvoista suomalaisista amerikkalaisen jalkapallon seuroista, joilla on tyttöjoukkue.