Toivon säveliä Raision kirkossa sunnuntaina 4.11.

RAISIO. Tenori Pekka Saarikivi ja Martinus-kuoro, johtajanaan Katarina Engström, tuovat sunnuntaina 4. marraskuuta kello 18 Raision kirkossa järjestettävässä Kahden maan kansalainen -konsertissaan kuultavaksi säveliä lohdutuksesta ja toivosta sekä välähdyksiä ikuisesta valosta keskelle pimenevää iltaa ja pyhäinpäivän jälkeistä mielenmaisemaa. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma on maksullinen.

Pekka Saarikivi laulaa Jaakko Löytyn Kahden maan kansalainen -laulun, jonka mukaan konsertti on saanut nimensä. Sen lisäksi kuullaan muun muassa Armas Maasalon Tuhansin kielin ja Kari Tikan Armolaulu. Martinus-kuoron ohjelmistoon sisältyy muun muassa Kreeta Haapasalon Kanteleeni, johon Hannele Virtala johdattaa kanteleen soitolla, Juhani Haapasalon Herra on minun paimeneni ja Petri Laaksosen lauluja.

Pekka Saarikiven kaunisvärinen tenori on vuosien varrella tullut tutuksi raisiolaisille. Yhteistyö Martinus-kuoron kanssa on alkanut jo kanttori, diplomilaulaja Martti Korpelan aikana, jonka kanssa Saarikivi on opiskellut yksinlaulua ja konsertoinut. Solistisen laulun lisäksi Saarikivi on aktiivinen kuorolaulaja sinfoniakuoro CCA:ssa.

Martinus-kuoro vietti viime vuonna 70 -vuotisjuhlaansa. Yhteinen laulaminen on jatkunut, vaikka kuoronjohtaja on jälleen vaihtunut. Kanttori Katarina Engström on palannut rakkaan ”soittimensa” ääreen. Kuoro on ihana instrumentti, joka elää jokaisen laulajan hengityksen mukaan kuorojohtajan käsien impulssien johdolla. Musiikki luo yhteyden ja tien syvälle ihmisen sydämeen. Tämän konsertin laulut kertovat tiestä, joka johtaa pimeydestä valoon.