Loimu hävisi lauantaina Tiikereille Kokkolassa – seuraava taisto perjantaina Hurrikaania vastaan Kupittaalla

LENTOPALLO. Raision Loimun hyvä valmistautuminen ja uusi vahvistus eivät auttaneet raisiolaisia lauantaina 17. marraskuuta, kun Tiikerit raateli Loimun Kokkolassa lukemin 3–1 (25–22-, 19–25, 25–19, 25–16).

Ottelun avauserä lähti liikenteeseen tasaisissa merkeissä, mutta Tiikereiden latvialaiskaksikko Ervarts Buivids ja Aleksandrs Kudrjashovs johdattivat Tiikerit erän pulivälissä viiden pisteen karkumatkalle tilanteeseen 16–11. Loimu onnistui nousemaan vielä pisteenpäähän, kun Samuli Kaislasalo hyökkäsi tulostaululle lukemat 21-20. Vieraiden puristus ei kuitenkaan riittänyt, vaan kotijoukkue pääsi ensimmäisenä eräpalloon käsiksi tuoreen Loimulaisen Jan Helneniuksen syöttövaihdon päättyessä verkkonauhaan. Tiikerit päätti avauserän heti ensimmäisestä eräpallosta hakkuri Buividsin toimesta.

Toinen erä oli kotijoukkueen hallintaa, kunnes Loimun Viktor Lindberg nosti vieraat peliin mukaan kahdella hyökkäyspisteellä ja yhdellä torjunnalla. Erän viimeiset pisteet raisiolaiset hoitivat kotiin torjumalla, Samuli Kaislasalon ja Pablo Guzmanin toimesta. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis tasatilanteessa 1–1, mutta siltä palatessa Hollihaan hallissa oli selvät sävelet, kun kotijoukkue määräsi tanssissa sekä tahdin että suunnan. Kolmas erä oli lukemissa 6–0, kunnes Tuomas Koppasen keskihyökkäys päätti Tiikereiden rynnistyksen. Loimu ei kuitenkaan päässyt erässä enää kunnolla haastamaan Tiikereitä, jotka rynnistivät erävoittoon Jiri Hännisen hyökkäysten siivittämänä. Neljännessä erässä Loimun takki oli jo tyhjä eikä vieraat pystyneet laittamaan isäntiä ahtaalle.

Kaikki Loimun pelaajat kävivät ottelun aikana kentällä, mutta vaihdosta tulleet pelaajat eivät pystyneet muuttamaan ottelun kulkua. Ottelun paras pistemies oli Tiikereiden Buivids, joka teki 24 pistettä tehoin +10. Loimun hakkuri Kaislasalo teki 16 pistettä tehoin +6. Torjuntoja loimulaiset keräsi isäntiä enemmän ja tällä sektorilla kunnostautuivat erityisesti neljä torjuntapistettä mieheen napanneet Kaislasalo ja Guzman.

– Pitkän pelitauon jälkeen oli vaikea päästä taas pelirytmiin kiinni. Tauon aikana treenattiin kovaa ja hyvin, mutta ihan sitä samaa energiaa ei saatu kolmannessa ja neljännessä erässä ulos. Toinen erä pelattiin ihan omalla tasolla, mutta muissa erissä etenkin kuusikko oli alavireinen. Positiivista oli kuitenkin Oskari Keskisen kentälle tulo neljännessä erässä. Hän osoitti että pystyy jo auttamaan joukkuetta. Kokkolasta Buividsilla oli hurja päivä ja hävisimme tänään vahvalle Kokkolalle, kommentoi Loimun päävalmentaja Chirstophe Achten.

Loimun seuraava kotiottelu isketään perjantaina Kupittaan palloiluhallissa Turussa, kun paikallisvastustaja Hurrikaani saapuu Loimun vieraaksi.

*Otsikko korjattu 21.11. klo 14.01. Peli on Kupittaalla, ei Kerttulassa, kuten alkuperäisessä otsikossa luki.