Sauvo-Karunan seurakunta ehti olla olemassa tasan 50 vuotta – juhlat sunnuntaina

Sauvon ja Karunan seurakunnat yhdistyivät 1.1.1969. Pian koittavana juhlapäivänä 50-vuotias seurakunta liittyy osaksi Paimion seurakuntaa. Mennyttä ja tulevaa juhlitaan Sauvon kirkossa ja seurakuntatalossa sunnuntaina. 

SAUVO. Sauvo-Karunan seurakunta juhlii 50-vuotista toimintaansa sunnuntaina 25.11.2018. Juhla alkaa klo 10 Sauvon kirkossa messulla, jossa saarnaa piispa Kaarlo Kalliala, ja jatkuu Sauvon seurakuntatalossa kirkkokahveilla, joiden yhteydessä jaetaan seurakuntatoiminnan ja kirkkomusiikin ansiomerkkejä.

Juhlan teemana on ”Jumalan armon varassa – menneestä kiittäen, tulevaan suunnaten”. Juhla on tarkoitettu kaikille seurakuntalaisille ja seurakunnan palveluksessa olleille. Erillisen kutsun ovat saaneet vain 1.1.1969 toimintansa aloittaneen seurakunnan kirkkovaltuuston tai kirkkoneuvoston varsinaisina jäseninä toimineet, joista elossa on noin 90.

Seurakunnan juuret ulottuvat 1200-luvulle, jolloin Sauvoon rakennettiin ensimmäinen kirkko. Varhaisin kirjallinen maininta on vuodelta 1335, jolloin Sauvon seurakunta oli jo niin varakas, että sen kirkkoherra saattoi lahjoittaa maatilan Turun tuomiokirkon hyväksi. Karunan osaksi itsenäinen kirkollinen elämä alkoi 1680-luvulla kappeliseurakuntana. Itsenäisenä seurakuntana Karuna toimi vuodesta 1930 lähtien.

Vuoden 2019 alussa Sauvo-Karuna liittyy Paimion seurakuntaan, joka siten laajenee käsittämään kaksi ikiaikaista kirkkopitäjää. Liitokselle turvataan kirkollisen toiminnan jatkuminen Sauvossa ja Karunassa.