Raisio investoi monipuoliseen tontti- ja palvelutarjontaan

Keskustassa olevat kerrostalotontit ovat varsin kysyttyjä, mutta rivitalotonttien kysyntä on vaisumpaa. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin etenkin Raisiossa menossa.

RAISIO. Vuosille 2019–2022 suunnitellut Raision kaupungin kunnallistekniikan investoinnit jakautuvat tasaisesti asunto- ja yritysalueisiin. Ensimmäiset tontit valmistuvat Kisakylään ja Järviniittyyn ensi vuonna.

Vuonna 2017 vahvistuneen asemakaavan mukainen ensimmäinen kerrostalokohde on parhaillaan rakenteilla Kisakylässä.

– Vuonna 2019 Kisakylässä saadaan käyttöön neljä uutta kerrostalotonttia. Kunnallistekniikkaa rakennetaan samaan aikaan kuin talot valmistuvat, Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen sanoo.

– Järviniityn alueelle valmistuu samoihin aikoihin 14 yksityisomisteista omakotitonttia. Se on pääasiallisesti saneerauskohde, jossa saneerataan olemassa olevaa infraa. Tulevina vuosina sinne sijoitetaan myös kaupungin ok-tontteja, kaupunginjohtaja lisää.

Raision Kerttulaan rakentuvassa kokonaisuudessa yhdistyvät kerrostaloasuminen sekä ympäristön liikuntamahdollisuudet. As Oy Raision Kertun rakentajana toimii TKU-Rakennus Oy ja suunnittelijana Sigge Arkkitehdit Oy.

Rakentaminen kasvusuunnassa

Yritysalueista investoinnit kohdistuvat Kantokankaalle sekä E18-hankkeen suunnitteluun keskustan alueella.

– V8-alueeseen kaupungin pohjoisosassa kuuluvan Kantokankaan kunnallistekniikkaa tullaan vuosittain rakentamaan sitä mukaa, kun alue laajenee. Keskustan osalta tulee suunnitteluun liittyviä investointeja, Korhonen toteaa.

Raisiossa vallitseva rakentamisen buumi näkyy kaupunginjohtajan mukaan laajasti ympäri kaupunkia.

– Esimerkkeinä Kisakylän ja Järviniityn lisäksi ovat kaupungintaloa vastapäätä hyvää vauhtia valmistuva kerrostalokohde ja Kauppakeskus Myllyn taakse rakentuva rivi-/erillistalokohde. Koko Suomessa rakentamisen ennustetaan ensi vuonna hieman vähenevän, mutta meidän kohdallamme käy mitä ilmeisemmin päinvastoin.

Satsausta kouluihin ja vapaa-aikaan

Friisilän koululle on budjetoitu perusparannus miljoonalla eurolla ja Vaisaaren koululle 250 000 eurolla. Kaikkiin muihin perusparannuksiin, jotka ovat myöskin suunnattu pääosin koulurakennuksiin, on varattu yhteensä 850 000 euroa.

Raision kaupungin ylläpitämään, Naantalissa sijaitsevaan Kesärannan leirikeskukseen tehdään uusi majoitusrakennus ensi vuoden aikana. Uudenlaista virkistysaluetta kaavaillaan myös kaupungin rajojen sisäpuolelle.

– Hahdenniemen aluetta, johon kuuluvat Temppelivuori ja venesatama, kehitetään 20 000 euron suunnittelumäärärahalla, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorinen (KOK) kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy