Joulunodotus on tapahtumia tulvillaan Kaarinassa, Liedossa, Paimiossa ja Sauvossa

TAPAHTUMAT. Vaikka ei lunta aivan vielä saataisikaan, perinteiset joulunavaukset ovat jo ovella. Sauvon torin valtaavat lauantaina 24. marraskuuta kello 10–13 joulumarkkinat, joiden kojut notkuvat herkkuja, käsitöitä ja monenlaista lahjaideaa. Mukana markkinahumussa on paikallisia ruokatuottajia, yhdistyksiä ja käsitöitä. Ohjelmassa on musiikkia kyläläisten kohtaamispaikalla ja Korvatunturin väki vierailee.

Sauvon joulunavauksen aikaan paloasemilla ympäri ilmestymisalueemme vietetään Päivä paloasemalla -tapahtumaa.

Joulunavauksen järjestämisestä vastaa yhdessä Sauvon kirjasto- ja kulttuuripalvelujen kanssa Puuhaus-puoti, joka viettää omaa joulustarttiaan lauantaina 1. joulukuuta.
– Puodissa on säännöllistä kurssitoimintaa, jossa kurssiaiheina syksyllä ovat olleet muun muassa hopealusikkakorut, kirjantaittelu ja joulukortit. Syksyn viimeinen kurssi on 4. joulukuuta, jolloin askarrellaan himmeli kartonkipilleistä, kertoo
Anniina Tähkäpää Puuhausin puuhanaisista.

Viikkoa ennen adventtia

Perinteisiä Paimion kaupungintalon joulumarkkinoita vietetään sunnuntaina 25. marraskuuta kello 11–15.
– Markkinoilla on 68 paikallista myyjää käsityötuotteineen. Markkinahumun lomassa on tuttuun tapaan muun muassa musiikkiopiston oppilaiden ja kuoron esityksiä. Lapsille on askartelupiste ja tonttumuori ja joulupukkikin ovat luvanneet vierailla markkinoilla, museo- ja kulttuurisuunnittelija Laura Lankinen sanoo.

Muita jouluisia tapahtumia Paimiossa on ainakin Sukselan koulun Joulumyyjäiset 9.12. kello 11–14 sekä 14.12. musiikkiopiston joulukonsertti Paimiosalissa kello 18.

Liedon hyvän mielen joulunavaus järjestetään torstaina 29. marraskuuta kello 17.30–19 Liedon torilla, jossa on ohjelmassa muun muassa joulupukin vierailu ja musiikkiesityksiä. Tarjolla on myös glögiä ja piparia sekä myynnissä esimerkiksi hunajaa sekä neolife-tuotteita. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Liedon kunta, Novida ammattiopisto ja lukio, Liedon Yrittäjät sekä Liedon POP-pankki, joka tuo mukanaan Poppi-papukaijansa lapsia ilahduttamaan.

Joulukuun kynnyksellä

Joulukadun avajaistapahtumaa vietetään Piikkiön keskustassa perjantaina 30. marraskuuta kello 17–20. Mukana on piikkiöläisiä yhdistyksiä ja yrityksiä tuomassa jouluhenkeä. Kaupunginjohtaja Harri Virta avaa tilaisuuden kello 17. Illan aikana kuullaan muun muassa Musiikkikoulu Ilosen musiikkiesityksiä ja saksofonia soittavan joulupukin vierailu. Ilta huipentuu Hilpeään Joulunavaukseen Piikkiön kirkossa kello 19.

Kaarina-Seuran ja Kaarinan kulttuuripalvelujen yhteinen Koriston Joulutalli järjestetään totutusti ensimmäisen adventin viikonloppuna 1.–2. joulukuuta kello 10–15. Joulutallin täyttävät kaarinalaiset käsityötaitajat tuotteillaan, joihin kuuluu laaja valikoima joulukoristeista villasukkiin, pulliin ja piparkakkutaloihin. Ostosten lomassa voi nauttia Marttojen keittämästä riisipuurosta ja tallin tunnelmasta. Joulupukin vierailu tallilla on varmaa, oli keli sitten millainen tahansa.

Katariina Mäkinen-Önsoy