MLL ilahduttaa ohikulkijoita Olet tärkeä -tempauksella Maskussa ja Nousiaisissa

Olettärkeä.fi -sivuston avulla etsitään vapaaehtoisia lasten, nuorten ja perheiden tueksi.

MLL hakee Maskuun ja Nousiaisiin vapaaehtoisia lasten, nuorten ja perheiden tueksi. Lisäksi käynnissä on Porukalla paras! -hanke, jonka tavoitteena on käynnistää uutta paikallista kulttuurisensitiivistä sukupolvitoimintaa.

MYNÄMÄKI. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri tarjoaa pimenevään syksyyn piristystä keskiviikkona 28. marraskuuta Mynämäen K-Supermarketilla kelllo 9.30–11, Nousiaisten S-marketilla kello 11–12 ja Maskun Nesteellä kello 14.30–16. Tempauksilla pyritään levittämään hyvää mieltä herkkujen ja arvonnan muodossa. Aamupäivän tempauksissa tarjolla on myös ilmaiset kahvit.

Tempauksissa kerrotaan MLL:n uudesta nettisivusta olettärkeä.fi. Sivuston avulla etsitään vapaaehtoisia lasten, nuorten ja perheiden tueksi nyt myös Mynämäen, Nousiaisten ja Maskun seuduille. Lisäksi Porukalla Paras! -hanke esittäytyy tempauksissa.

– Vapaaehtoistyö MLL:ssa on pääasiassa ennaltaehkäisevää työtä onnellisen lapsuuden, turvallisen nuoruuden ja lapsiperheiden hyvinvoinnin puolesta. MLL:n toiminta nojautuu vahvasti vapaaehtoisiin – siitä juontuu uuden vapaaehtoistoiminnan nettisivustomme nimikin, ”olet tärkeä”, MLL:n Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein kertoo.

Suomessa vapaaehtoistyötä tekee jo joka kolmas. Keskimäärin ihmiset antavat vapaaehtoistyölle aikaansa jopa 18 tuntia kuukaudessa.

– Osoitteessa olettärkeä.fi voi tutustua vapaaehtoistehtävien kuvauksiin ja selata sivuston kalenterista ilmoituksia, joissa haetaan vapaaehtoisia avoimiin tehtäviin, Rippstein vinkkaa.

Tempauksissa myös MLL:n Varsinais-Suomen piirin koordinoima Porukalla paras! -hanke esittäytyy. Hankkeen tavoitteena on käynnistää uutta paikallista kulttuurisensitiivistä sukupolvitoimintaa esimerkiksi järjestämällä tapahtumia, kerho- ja luontotoimintaa, kouluyhteistyötä sekä vapaaehtoistoiminnan koulutuksia. Hankkeen tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä sekä lisätä universaalia osallistumisen mahdollisuutta, jossa kieli, sukupuoli tai ikä ei ole osallistumisen esteenä.

Hanke toimii Maskun, Nousiaisten, Taivassalon ja Paimion seudulla. MLL:n lisäksi hankkeessa ovat mukana SPR:n Varsinais-Suomen piiri, Suomen Metsästäjäliiton Varsinais-Suomen piiri sekä Lounais-Suomen Martat. Hanketta rahoittaa Suomen Leader-ryhmiin kuuluva Varsin Hyvä -yhdistys, jonka taustalla on tahto toimia Varsinais-Suomen ja sen maaseudun kehittämisen hyväksi.