Raisiokumma-kirjoituskilpailuun osallistui 52 novellia

Spekulatiivisen fiktion iltaa vietetään Raision kirjastotalolla torstaina 8. marraskuuta.

RAISIO. Raision kaupunginkirjaston järjestämään spekulatiivisen fiktion Raisiokumma-tarinakilpailuun osallistui huikeat 52 novellia. Lokakuun ajan käynnissä olleessa kilpailussa sai kertoa kummallisen tarinan Raisiosta tai jostain muualta Varsinais-Suomen seudulta.

Kirjoituskilpailun palkinnot ja kunniamaininnat jaetaan torstaina 8. marraskuuta kello 17.30–19 kirjastosalissa. Voittajille ja kunniamaininnan saaneille on lähetetty tieto asiasta. Tekstit julkaistaan kirjaston sivuilla, mikäli kirjoittaja antaa siihen suostumuksensa.

Vieraina Raisiokumma-tapahtumassa ovat kirjailijat Jenna Kostet Raisiosta ja Magdalena Hai Maskusta.

Spekulatiivinen fiktio eli spefi on 2000-luvulla yleistynyt nimitys kirjallisuudelle, joka sisältää tieteisfiktion, maagisen realismin, fantasian tai yliluonnollisen kauhun elementtejä. Spefissä maailmoja, todellisuuksia ja historiankulkuja on monenlaisia tai arkitodellisuuteen kietoutuu jokin mielikuvituksellinen säie.

TSS