Kultaranta Golfin talviharjoittelu uudelle tasolle

Kultaranta Golfin pro Ville Rintala kävi Olli Ranniston kanssa läpi Trackmanin lahjomatonta dataa. Ollin lyönnistä löytyi parissa sekunnissa kehitettävät asiat.

Uusin huipputeknologia auttaa harrastajia kehittämään lyöntejään Naantalin Kultaranta Golfissa. Talviharjoitteluhallin ja Trackmanin ansiosta jäsenille on luotu mahdollisuus ympärivuotiseen harjoitteluun.

NAANTALI. Kultaranta Golfin harjoittelumahdollisuudet ovat kesäisin olleet mainiot, siitä todisteena muun muassa seuraa edustavan ja usein Kultarannassa harjoittelevan Kalle Samoojan selviytyminen Euroopan Tourille ensi vuodeksi. Talviharjoittelu sen sijaan on ollut lapsenkengissä, vaan ei ole enää.

Kultarantaan saatiin täksi talveksi talviharjoittelupaikat, jotka rakennettiin kalustohalliin, ja lisäksi lahjomatonta faktaa golfarin lyönnistä antava Trackman-simulaattori. Alan uusinta huippua edustava laite kertoo kaiken oleellisen – ja paljon enemmänkin – siitä, miten pelaaja lyönnissään onnistuu.

Lähes 20 000 euron Trackman-laite ja talviharjoittelupaikkojen rakentaminen todistaa, että Kultaranta haluaa jäsenilleen aina vaan parempaa palvelua golfin parissa.

Opetus entistä helpompaa

Kultaranta Golfin opetuksesta vastaava pro Ville Rintala pitää Trackmania parhaana mahdollisena apuvälineenä harrastajien opetuksessa.

– Nyt jäsenillämme on ensiluokkaiset mahdollisuudet harjoitella laadukkaasti talvella. Ja golfin opetukseen Trackmania parempaa apuvälinettä ei ole. Laite kertoo lahjomattomasti sen, mitä pelaaja lyönnissään tekee. Tiedon perusteella on helppo löytää ne asiat, mitä pitää korjata, kertoo Ville Rintala.

Rintala tietää mistä puhuu, sillä hän on opettanut golfareita 17 vuoden ajan.

– 2000-luvun alkupuolella käytettiin videokameroita, mutta ne olivat liian hitaita tallentamaan esimerkiksi mailan lavan liikesuunnan lyönnin aikana. Nykyteknologian avulla voin yhdistää opetuksessa Trackmanin ja nopean videokuvauksen, ja pelaajan swingi voidaan analysoida miten tarkasti vaan halutaankin.

– Pelitulokset ovat nyt kiinni vain pelaajan omasta harjoitteluinnokkuudesta ja aktiivisuudesta, muistuttaa Rintala.

Harrastajat innostuivat heti

Kultarannassa järjestettiin lauantaina 10. marraskuuta Trackmaniin tutustuminen. Laitetta kävi kokeilemassa reilut parikymmentä harrastajaa, ja kaikki innostuivat laitteen tarkkuudesta ja sen luomista mahdollisuuksista lyönnin kehittämiseen.

– Loistava laite, se näyttää heti lyönnin jälkeen, mitä tapahtui ja mitä pitää parantaa. Erityisesti, jos apuna on Villen kaltainen ammattilainen, totesi 10 vuotta golfia Kultarannassa pelannut Olli Rannisto.

– Trackmanin avulla voi harjoitella juuri niitä asioita, jotka kentällä ovat vaikeita – esimerkiksi tietyn mittaisen lähestymislyönnin lyömistä, komppasi 50 kierrosta viime kesänä pelannut Reijo Nurmio.

Trackman-simulaattoriin pääsee lyömään paitsi hankkimalla vuoron Kultaranta Resortilta, myös golf-seura KGCN:n jäsenille varatuilla vuoroilla. Kaikille ensikertalaisille annetaan opetus laitteen käyttöön.

Marko Vuosjoki