RAISIO. Kauppakeskus Myllyn joulunavauksessa vieraili sunnuntaina kaikkien aikojen suurin yleisö eli yli 25 000 kävijää. Se on lähes 10 % enemmän kuin viime vuonna. Ilotulituksen lisäksi joulunavauksessa nähtiin joulupukki, lauluyhtye Club for Five, Helmiveneen alpakat ja muumit.

Pikku Myy, Nipsu ja Muumipeikko ilahduttivat lapsiväkeä Myllyn joulunavauksessa.

Jouluaattoon asti Mylly houkuttelee asiakkaita uudella, kotimaisiin käsitöihin ja designiin keskittyvällä joulutorilla, joka on pystytetty Myllyn Olohuoneeseen. Paikalla on muun muassa Turku Design Now! -ryhmä, jonka muodostavat viisi turkulaista design-yritystä: Klo Design, Kotona Design, Kui Design, Punainen Norsu ja Tonfisk Design.

– Joulutorilla on lähes 30 käsityöläistä ja design-yritystä. Esimerkiksi Töitä ja Tekijöitä -puutyöliike, Kustavin Savipaja ja Paratiisipaja sekä alpakkatuotteiden erikoisliike Helmivene tuovat tarjolle osaamistaan. Taitava Saaristo -käsityöläiset täydentävät valikoimaa 14. joulukuuta lähtien. Lisäksi Maria Drockila, Muurla, Marja Kurki ja Iloinen Keittiö ovat avanneet pop up -liikkeen joulun ajaksi Myllyyn, toimitusjohtaja Kati Kivimäki Kauppakeskus Myllystä kertoo.

Joulun aika tuo myös lisää bussivuoroja Turun keskustasta. Linja 300, joka ajaa Puutorilta Myllyyn, liikennöi tihennetysti sunnuntaihin 13. tammikuuta asti. Lisävuoroja ajetaan iltaisin. Lisäksi Black Friday -perjantaina 23. marraskuuta ajetaan ylimääräisiä paluuvuoroja kello 22 jälkeen, koska Mylly palvelee silloin aamukahdeksasta iltakymmeneen.

– Meille on tärkeää, että tänne on helppo saapua eri liikennevälineillä. Omalla autolla liikkuvia helpotamme parkkipaikan etsinnässä liikenteenohjauksen avulla, kertoo Kati Kivimäki.

Myllyssä on avautunut myös päällysvaatteiden ja ostosten säilytykseen maksuton narikka sekä palvelupisteet paketointia varten. Lapset taas viihtyvät ostosten lomassa heille suunnitellussa lapsiparkissa.

Joulun aika tuo mukanaan myös paljon tapahtumia.

– Muun muassa joulupukki vierailee joka viikonloppu jouluun asti tervehtimässä lapsia. Helmiveneen veikeät alpakat astelevat Myllyyn kolmena viikonloppuna, Kivimäki sanoo.

Sunnuntaina Myllyssä vieraillut pukki on tonttuineen tavattavissa myös tulevina viikonloppuina.

Kauppakeskuksen aukioloaikoja on pidennetty 23. joulukuuta asti, ja se on avoinna joka päivä iltayhdeksään.

Videoita Myllyn joulunavauksen ilotulituksesta ja esityksistä Seutusanomien Instagramissa @seutusanomat