Tatjana Sappinen avasi Vahdolle hyvinvointikeskuksen

Outi Öhrnberg (vas.), Emilia Keinonen ja Tatjana Sappinen muodostavat kolmen hyvinvoinnin ammattilaisen tiimin Vahdon hyvinvointikeskuksessa. Kuva: Ragip Önsoy

RUSKO. Vahdon hyvinvointikeskuksen avajaisia vietettiin 8. lokakuuta. Yrittäjänä toimii Ruskolla, Vahdon kunnanosassa asuva Tatjana Sappinen, joka on aiemmin pitänyt kosmetologisia hoitoja ja hierontaa tarjoavaa hoitolaa kotonaan.

– Yrittäjäksi ryhdyin jo vuonna 2005, mutta opiskelut veivät alkuun ison osan ajastani. Vuonna 2012 avasin kotihoitolan, mutta nyt oli laajentamisen paikka. Kalenterin täyttyessä oli aika myös täydentää tiimiä kahdella alan ammattilaisella, Sappinen sanoo.
– Vahdon keskustassa sijaitsevista noin 70 neliön tiloista ehdin haaveilla jo koko sen ajan kun olen täällä asunut eli kymmenisen vuotta, Sappinen jatkaa.

Hyvinvointikeskuksen palveluihin kuuluvat klassisen hieronnan lisäksi muun muassa urheilu- ja aromahieronnat sekä käsi-, jalka- ja kasvohoidot.

– Muuton myötä laajensimme kasvohoitoihin ja urheiluhierontaan niihin erikoistuneiden ammattilaisten myötä. Hyvinvointikeskuksen tiimiin kuuluva Outi Öhrnberg on koulutettu hieroja ja Emilia Keinonen kosmetologi, esittelee Sappinen.

Koulutetuksi hierojaksi ja jalkojenhoitajaksi opiskellut Sappinen kertoo käyvänsä säännöllisesti täydentävissä koulutuksissa.

– Ensin kouluttauduin hierojaksi ja sitten suoritin jalkojenhoidon ammattitutkinnon, jonka myötä olen saanut valmiudet hoitaa muun muassa diabeetikon jalkoja ja muita haastavampia jalkoihin liittyviä ongelmia, hän lisää.

Sokerointeja hyvinvointikeskuksessa tehdään paikallisella sokerilla. Jo muutaman vuoden maailmalla valloittanut Skin Candy sai turvakseen patentin heinäkuussa 2018.

– Se oli hyvä, kun Vahdolta löytyy perheyritys Hoitolatukku Oy, joka kehittää itse ksylitolilla varustettua sokerointituotesarjaa nimeltä Skin Candy. Totta kai paikallinen tuote oli pakko saada myös meidän valikoimaamme, Sappinen iloitsee.

Vahto on Sappisen mukaan mukavan kokoinen paikka yrittää.

– Täällä kaikki tuntee enemmän tai vähemmän toisensa ja sana kiirii asukkaiden välillä nopeasti. Yritykseni asiakaskunnassa on vahtolaisten lisäksi paljon ruskolaisia, nousiaislaisia, paattislaisia ja raisiolaisia, hän kertoo.

Hoitojen välissä Sappinen pyörittää hyvinvointikeskuksen verkkokauppaa sekä tekee tuotteiden käyttöön opastavia videoita YouTubeen.

Katariina Mäkinen-Önsoy