Raisiossa kirjoituskilpailu outojen maailmojen ystäville

RAISIO. Raision kaupunginkirjasto järjestää spekulatiivisen fiktion tarinakilpailun, jonka aiheena on Raisiokumma – kerro kumma tarina Raisiosta tai jostain muualta Varsinais-Suomen seudulta.

Kilpailu on tarkoitettu kaikenikäisille, mistä vain kotoisin oleville ja sen saa kuvittaakin. Tarinan tulee olla spefiä eli spekulatiivista fiktiota ja sen toivotaan liittyvän jollain tavoin Raisioon tai Varsinais-Suomeen.

Spefissä tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtoiseen todellisuuteen tai tuntemamme arkitodellisuus vinksahtaa kummalliseksi. Tarinan lajina voi olla esimerkiksi kauhu, tieteiskertomus, maaginen realismi tai fantasia.

Kummitteleeko Huhkon kartanossa? Eleleekö Krookilan kotiseutukeskuksessa haltijoita? Tassivatko keijut kesäöinä Alppiruusupuutarhan kukkakuohujen lomassa? Lymyääkö Haunisten altaassa vesihiisi ja mitä ovatkaan kummat kaiverrukset altaan rantakallioissa? Valtaavatko hautausmaalta karkaavat zombiet Myllyn tai laskeutuuko ufo yöllä Kuuanvuorelle? Millaista jälkeä syntyisi jos jättiläiset Killi ja Nalli päättäisivät laittaa ranttaliksi nykypäivän Raisiossa?

Tekstin pituutta ei ole erikseen määritelty, mutta kirjaston väki toivoo sen pysyttelevän lyhytnovellin mitoissa. Kilpailuaikaa on 31. lokakuuta asti. Valmiin tekstin voi lähettää kilpailuun sähköpostilla: raisiokumma@gmail.com. Lisää viestiin yhteystiedot (henkilötiedot, puhelinnumero ja osoite) sekä nimimerkki, jolla tekstin saa julkaista.

Kilpailun tuomareina toimii Raision kirjaston väki. Tarinoista valitaan kaksi voittajaa ja kaksi kunniamainittua, jotka palkitaan 8. marraskuuta Raisiokumma-iltatapahtumassa Raision kaupunginkirjastossa. Voittajat palkitaan Jenna Kostetin ja Magdalena Hain teoksella. Voittajien ja kunniamainittujen tarinat julkaistaan Raision kirjaston kotisivuilla, mikäli kirjoittaja antaa siihen suostumuksensa.