Raision joulu avataan 14.12.

Raision Pyryjen tonttutytöt esiintyivät joulunavauksessa viime vuonna. Kuva: NES MEDIA.

RAISIO. Raision perinteistä joulunavausta vietetään torilla tänä vuonna poikkeuksellisen myöhään, perjantaina 14. joulukuuta kello 12–16. Luvassa on viime vuosien tyyliin järjestetyt jouluiset markkinat siivitettynä musiikkipainotteisella ohjelmalla.

Tapahtuman järjestävät Raision kaupunki ja Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistys yhteistyössä lukuisten muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Myyntipaikoista vastaa Raisio-Seuran Esa Salminen ja ohjelman kokoaa tilaisuuden juontaja Reija Kortet.

– Esiintymislava on tulossa. Kaupunginjohtaja avaa tilaisuuden ja lisäksi kuullaan seurakunnan puhe. Tarkoitus on myös laulaa joululauluja yhteislauluna seurakunnan lauluvihoista, kertoo Jukka Liukas, Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja.

Lisäksi luvassa on ainakin lyhtykulkue, seurakunnan seimi ja musiikkia. Lisäksi järjestäjät yrittävät saada jakoon viime vuosien tapaan puuroa- ja glögiä ja lapsille yritetään järjestää poniratsastusta.

Tapahtumalla on Raision keskustassa jo pitkä historia.

– Muistan kun vuonna 1991 tai 1992 tulin paikalle helikopterilla joulupukki kyydissäni. Silloin oli kaupunkilaiset ihmeissään, naurahtaa Liukas. Ja eiköhän se joulupukki tänäkin vuonna jollain kyydillä paikalle saada.

Janica Vilen