Pekka Simojoen hyväntekeväisyysjuhlakonsertti Nousiaisissa

Kuva: Pekka Simojoki MEDIA.

Suomessa hyvin tunnettu gospel-artisti Pekka Simojoki saapuu konsertoimaan Nousiaisiin kirkkoherran syntymäpäivän kunniaksi ja lähetystyön hyväksi.

NOUSIAINEN. Nousiaisten seurakunta järjestää hyväntekeväisyysjuhlakonsertin lauantaina 27. lokakuuta kello 17 Nousiaisten Pyhän Henrikin kirkossa. Konsertin tuotto lahjoitetaan kahteen kohteeseen: Tansaniaan luterilaiselle koulutuskeskukselle ja kotimaahan Seurakunnan Luontainen Kehitys ry:lle. Samalla konsertilla juhlistetaan Nousiaisten kirkkoherran Juhana Markkulan 50-vuotissyntymäpäivää.

Konsertin artisti on Pekka Simojoki, joka on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja hengellisten laulujen tekijöitä. Hän on ollut tien päällä vuodesta 1979.

Simojoki ei ole tietääkseni aikaisemmin esiintynyt Nousiaisissa ja hän on yksinkertaisesti Suomen tunnetuin gospel-artisti. Hän soittaa monissa kokoonpanoissa, mutta täällä nähdään vain mies ja kitara. Moni sanoo, että juuri niin hän on parhaimmillaan. Siinä tulee parhaiten esiin kaikki se lämpö, hengellinen kypsyys, syvällisyys ja viisaus, joka hänessä on, Juhana Markkula perustelee artistivalintaa.

Luvassa monta kestosuosikkia

Simojoki on kirjoittanut lukuisia rakastettuja virsiä, lauluja, messuja ja musikaaleja. Yhteensä Simojoen lauluja on kertynyt yli 700.

Olen esittänyt muutaman toiveen: Yksi nimi ylitse muiden, Herra kädelläsi ja rippileirien kestosuosikki Evankeliumi. Virsi Herra kädelläsi laulettiin myös oman äitini hautajaisissa. Se on monelle tärkeä virsi, toteaa Markkula.

Kirkkoherran syntymäpäivä oli jo huhtikuussa. Alun perin ajatus oli järjestää konsertti jo silloin, mutta aikataulusyistä se siirtyi syksyyn.

Kaksi hyväntekeväisyyskohdetta

Konsertin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Ulkomaan kohde on Suomen Lähetysseuran Luoteis-Tansaniassa Mwanzan kaupungissa tukema Nyakaton luterilainen koulutuskeskus, joka kouluttaa pappeja ja muita työntekijöitä Tansanian evankelisluterilaisen kirkon palvelukseen.

Vaimoni Saara oli aikanaan Tansaniassa Suomen Lähetysseuran reissulla ja tutustui siellä Pekka Simojokeen. Siksi Tansania oli meille helppo valinta. Siellä eletään äärimmäisessä köyhyydessä, Markkula kertoo.

Kotimaan kohde on Seurakunnan Luontainen Kehitys ry (SLK ry), joka auttaa seurakuntia kehittämään toimintaansa. SLK on osa kansainvälistä Natural Church Development verkostoa, jonka johtaja, saksalainen luterilainen tutkija Christian Schwarz, on toteuttanut maailmaan laajimpiin lukeutuvan empiirisen tutkimuksen seurakuntien kasvun tekijöistä. Tutkimuksen pohjalta syntyneet työkalut ovat auttaneet seurakuntia ympäri maailman kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa.

Kirkkoherra toimii Suomen Lähetysseuran hallituksessa ja Seurakunnan Luontainen Kehitys ry:n hallituksen puheenjohtajana. Seurakuntien työntekijöiden koulutus erityisesti lähetyskentillä ja seurakuntien toiminnan kehittäminen kotimaassa ja kansainvälisesti ovat sydämen asioita kirkkoherra Markkulalle.

Janica Vilen