Omat eväät Kaarinan kouluihin ja päiväkoteihin maanantaina ja tiistaina

KAARINA. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry kohdistaa työtaistelutoimenpiteitä osaan kunnista maanantaina 22. ja tiistaina 23. lokakuuta. Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä. Liitto lähtee poliittiseen työtaisteluun, koska hallitus on heikentämässä työntekijän asemaa. Hallitus haluaa helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä korkeintaan 10 henkeä.

Kaarinassa koulut ja päiväkodit ovat auki, mutta ruokatarjoilua ei ole Kaarinan yksiköissä. Lasten on otettava omat eväät mukaan. Lakko ei koske Piikkiön alueen kouluja ja päiväkoteja, joissa ruokailu järjestetään normaalisti.

Lakkojärjestelyt eivät koske terveydenhuollon, vanhustenhuollon, kotipalvelun aterioita ja puhtaanapitoa.

Myös uimahalli on lakon ajan suljettuna. Urheilukentät ja paikat pidetään auki mahdollisuuksien mukaan.

Kiinteistönhuoltoa ei järjestetä koko Kaarinassa. Siivouspalvelut toimivat yksiköissä erittäin rajoitetusti. Tekninen päivystys toimii normaalisti.

Poliittinen lakko on JHL:n julistama maan hallituksen ajamaa irtisanomislakia vastaan.

– Kaarinan kaupunki pahoittelee, ettei pysty toteuttamaan normaaleja palveluitaan lakon aikana. Mikäli viikonlopun aikana tapahtuu JHL:n työtaistelutoimenpiteisiin liittyviä muutoksia, tilanne voi muuttua myös Kaarinassa. Aiheeseen liittyvää uutisointia kannattaa seurata median välityksellä, Kaarinasta tiedotetaan.

JHL on listannut kaikki Varsinais-Suomen työtaistelukohteet täällä. Tarkemmat toimipistekohtaiset ohjeet saa suoraan kouluista ja päiväkodeista, joita lakko koskee.