FBC Turku seisoo oman identiteettinsä takana jopa evakossa

FBC Turku kaatoi viime perjantaina Tiikerit vauhdikkaassa ottelussa lukemin 9–6.

Länsi-Turussa majaansa pitävä salibandyn erikoisseura FBC Turku pelaa edustusjoukkueensa divari-ottelut evakossa Kupittaan palloiluhallissa, mutta ei siitä huolimatta luovu identiteetistään. Länsikeskuksen Sport Garden on BeeCeen koti. 

SALIBANDY. Me olemme Me. Yksi nerokkaimmista iskulauseista urheilumaailmassa, ja se koristaa isosti turkulaisen salibandyseura FBC Turun – BeeCeen – kotipyhättöä Länsikeskuksen kupeessa.  

650 aktiivipelaajan seura teki ison satsauksen reilu vuosi sitten ottaessaan haltuunsa Raunistulassa sijaitsevan salibandyareenan. Ennestään kotipesäänsä hoitava seura oli tavallaan pakkoraossa.  

– Meille tuli yksinkertaisesti tilanne, että ei ollut harjoitustiloja, joten lyhyellä varoitusajalla ja laskennalla päätimme ottaa Raunistulan hoitoomme. Taloudellista tukea hallitoiminnasta ei tule, vaan nollatulokseen pyrimme, ja siihen me viime kaudella pääsimme. Hyödyt ovat tietysti kolmen kentän hallinnoinnin myötä isot, esimerkiksi turnausten järjestämisen suhteen. Lisäksi saimme lisää harjoitustilaa seurallemme, summaa toiminnanjohtaja Ville Lintunen seuran tilannetta. 

”Tämä on prosessi, ei projekti.” 

BeeCeen ympärillä on ollut viime maaliskuusta asti positiivista kuhinaa. Seura kiinnitti edustusjoukkueen päävalmentajaksi todella kovan suomalaisen salibandynimen Perttu Kytöhongan. Lietolainen Kytöhonka on toiminut pitkään paikalliskilpailija Turun Palloseuran riveissä ja jopa Sveitsissä 1. liigan Luzernin valmentajana. Pelaajapuolellakin on ollut paljon tulijoita. Siltikään Lintunen ei halua luoda paineita. 

– Olemme vältelleet sanovamme ”Liigaan tiettynä vuonna”, koska silloin se saattaa alkaa

Antti Vääri (seisomassa takana) ja Ville Lintunen (sininen takki katsomon keskivaiheilla) ovat tehneet pitkän päivätyön BeeCeen taustoissa.

kummittelemaan. BeeCee ei ole projekti, vaan prosessi, jossa mahdolliset nousut otetaan vastaan, mutta emme yritä väkisin puskea pääsarjaan, Lintunen naulaa. 

Piskuinen BeeCee on kasvanut suureksi. 23 vuotta sitten ensimmäinen joukkue ilmoitettiin miesten viidenteen divisioonaan, kahden muun pelatessa hallisarjoja. Tätä nykyä BeeCee on Turun toiseksi suurin seura hengittäen liigaorganisaation TPS:n niskaan. 

– Emme ole yhtä isoja kuin TPS, mutta hyviä haastajia. BeeCeessä on 650 lisenssipelaajaa. Joissain ikäluokissa olemme Turun parhaita, joissain TPS on niskan päällä. TPS on pikkaisen suurempi seura jäsenmäärältään, Lintunen puntaroi kaupungin voimasuhteita. 

Mun koti ei oo täällä 

Kymmenen vuotta sitten julkaistu Chisun kappale alkaa soimaan päässä, kun on katsomassa BeeCeen kotipeliä Kupittaan palloihallissa. Divarin kärkikahinoissa mukana oleva FBC kääntää asiaa positiiviseksi. 

– Kotimme on tietysti Sport Gardenilla, mutta rajat tulevat vastaan. Edustuksen pelit vetävät niin paljon porukkaa, että Garden tulee täyteen. Tämän vuoksi on pakko pelata Kupittaan palloiluhallissa divari-pelit.  

Lintunen tuo esimerkiksi vapaalippujen tilanteen. BeeCee ei ole voinut tarjota kenellekään yhteistyökumppanille tai muillekaan toimijoille vapaalippuja Gardenin otteluihin, sillä ei ole ollut takeita heidän mahtumisesta halliin sisälle. Kupittaan palloiluhallissa tila ei aivan heti lopu. 

Me olemme Me -slogan toimii myös Kupittaalla. BeeCee on teipannut kaukalon seuransa väreihin ja fanit tuovat keltasinistä sinfoniaa lehtereille. FBC Turku on tehnyt myös vuokra-asunnostaan itsensä näköisen.  

Mikko Seppälä