Varissuon kaupunginosaviikko starttaa suurempana kuin koskaan

Lähes 30 tapahtumaa VakkeLovesta merkkivuosien juhlintaan

VARISSUO. Kaiken kaikkiaan 29 tapahtumaa käsittävä Varissuon kaupunginosaviikko alkaa lauantaina 8. syyskuuta. Viikon alkajaisiksi järjestettävässä VakkeLovessa voi paitsi tunnustaa rakkautensa Varissuolle myös arvostuksensa paikallistoimijalle.

Uutena tapahtumana ohjelmassa ovat VakkeLove-lähiöfestarit, jotka levittäytyvät aiemmin järjestettyjä Varissuo esittäytyy -tilaisuuksia näkyvämmälle paikalle. Siinä missä edellisvuosina oltiin sisällä Itäkeskuksessa, VakkeLove tuo tapahtumat ulos kirkon alapihalle, Varissuon kaupunginosaviikkojen ohjelman koordinoinnista vastaava Päivi Salminen kertoo.

Katariinanseurakunta on kerännyt laulun arvoisille henkilöille omistettuja musiikkikappaleita, joita esitämme VakkeLovessa yhteislauluna. Tapahtumassa tarjoutuu mahdollisuus myös jättää Varissuota koskevia ajankohtaisia kysymyksiä, joihin hankimme vastauksia 13.9. kello 15–17 Majanummen liikuntasalissa järjestettävään asukasfoorumiin mennessä, Salminen lisää.

Puoliltapäivin starttaavan VakkeLoven pääesiintyjänä on Paleface, joka käsikirjoitti yhdessä Satu Rasilan kanssa syyskuussa Turun kaupunginteatterissa ensi-iltaan tulevan Varissuo-musikaalin. Yhdessä-yhdistys tarjoilee 20-vuotisjuhlaleivoksia, Varissuon demarit makkaraa, A-kilta hattaroita ja Katariinanseurakunta virvokkeita. Perheen pienimpien ilona paikalla on pomppulinna ja toimintarasteja.

Samana iltana Suomen tunnetuimpiin kuuluva gospelmuusikko Jaakko Löytty ja maamme aktiivisimpiin kamarimusiikkiyhtyeisiin lukeutuva Selloduo Varonen konsertoivat Varissuon kirkossa osana Yhteistä tietä -levynjulkistamiskiertuetta. Kymmenen euron hintaisia lippuja myydään ovelta.

Kaupunginosaviikon jokaiselle päivälle riittää tapahtumaa aina 16. syyskuuta asti.

Viikon huipentaa sunnuntainen Varissuo-Seuran 40-vuotisjuhla, jota vietetään Uusipesulassa kello 14–16. Toisena toimijana tasakymppejään juhlii Yhdessä-yhdistys ry, joka järjestää viikon ainoan Varissuon ulkopuolella tapahtuvan tilaisuuden 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Perjantai-iltapäivällä 14. syyskuuta Vanhalla Suurtorilla kokoontuvassa paneelikeskustelussa aiheena on polarisaatio, Salminen toteaa.

Ohjelmasta voisi nostaa esiin myös maanantaisen Turun tapahtumat 100 vuotta sitten -tilaisuuden Varissuon kirjaston alakerrassa. Iltaviidestä eteenpäin perehdytään Turun näkökulmasta vuoden 1918 mellakoihin neljän puhujan toimesta, joiden joukossa on nykyisin Varissuolla asuva, Pyhäjärven entinen kirkkoherra Jarmo Saksman, jatkaa Salminen.

Katariina Mäkinen-Önsoy