Kaarinan Business Race tutustutti noin 400 nuorta yrityksiin

Piispanlähteen Apikalla saa -ryhmä kyseli kaarinalaisten mielipiteitä keskustan alueen kehitystyöstä. Joukkueessa olivat Neea Sauhula (vas.), Erica Vasara, Elsa Suhonen, Alina Morozova ja Marlene Rajalin.

Kaarinalaisnuoret kisasivat keskenään Yrittäjän päivänä paikallisten yritysten järjestämillä rasteilla. Kaarinassa kehitetty Business Race -konsepti on herättänyt laajempaa kiinnostusta ja kisoja järjestetään nyt jo muuallakin. Esimerkiksi Raision yhdeksäsluokkalaiset kisaavat omassa Business Racessaan tänään torstaina.

KAARINA. Kaarinan 9.-luokkalaiset osallistuivat viime perjantaina jo viidennen kerran Business Race -kisaan. Nuoret kiersivät joukkueissa kaarinalaisissa yrityksissä, kaupungin toimipisteissä ja muilla rastipaikoilla. Turun Seutusanomat oli myös mukana yhtenä rastipisteenä.

Kansallisena Yrittäjän päivänä järjestetyssä kisassa oli ideana antaa nuorille tilaisuus tutustua yrittäjyyteen ja työelämään pieninä maistelupaloina. Yrittäjät saivat samalla tilaisuuden kohdata tulevia asiakkaita ja ehkä jopa työntekijöitä. Mukaan lähti miltei 40 yritystä tai kaupungin toimipistettä.

Noin 400 nuoren ja opettajajoukon jalkautuminen ympäri Kaarinaa herätti jonkin verran ihmetystä. Toimittajaltakin tultiin kysymään, että mistä tässä on oikein kysymys. Turun Seutusanomien rastipiste oli Kaarina-talolla, jossa kävi päivän aikana seitsemän joukkuetta. Annoimme nuorille tehtäväksi suunnitella ja toteuttaa pienen katugallupin valitsemastaan aiheesta. Tänä vuonna joukkueet tekivät häikäisevän hyvää työtä ja paremmuusjärjestyksen löytäminen oli haastavaa.

Valkeavuoren Babysharks voittoon

Joukkueet arvosteltiin rasteilla tsempin, käytöksen ja suorituksen mukaan. Tuomariston tulosten mukaan kokonaiskilpailun voitti Valkeavuoren koulun Babyshark-ryhmä. Paras tsemppi oli Piispanlähteen koulun Spice Girls -ryhmällä. Valkeavuoren Karkit käyttäytyivät parhaiten.

Babysharkit saavat voitostaan palkkioksi kuukauden kesätyöpaikat ensi vuodelle. Kaarinan kaupunki antaa tähän 400 euron arvoiset Tuumasta Duuniin -tukisitoumukset. Töitä tarjoavat muun muassa Kavalton Tila, AnnaSport ja Hovirinnan Pingviini-jäätelökioski.

Kisassa menestyneet Babyshark ja Spice Girls -ryhmät kävivät myös Turun Seutusanomien rastilla, jossa he suoriutuivat erinomaisesti kysyen ihmisiltä mielipiteitä nykynuorten käyttäytymisestä.

Babyshark-nimen keksimme nettimeemiksi nousseesta lastenlaulusta. Kilpailu on ollut tosi kiva kokemus, meidät on otettu hyvin vastaan ja annetut tehtävät ovat olleet mielenkiintoisia, kertoivat joukkueen tytöt.

Spice Girlsit olivat päivän nopein joukkue, he tiedustelivat ihmisiltä ikiaikaista kysymystä siitä, onko avaruudessa älykästä elämää.

Kai Saarto

 

Kaarina Business Racen tulokset

Paras tsemppi: Spice Girls, Piispanlähde

Paras käytös: Karkit, Valkeavuori

Paras Insta-kuva: Brödcast, Piikkiö

Erikoismainintana paras Kaarina-Visan tulos (täydet pisteet): Foodsquad, Valkeavuori

Kotimäen paras ryhmä: Loisteputkimasennus

Piikkiön paras ryhmä: Pienet söpöt möröt

Piispanlähteen paras ryhmä: Dream Team

Koko kisan voittaja & Valkeavuoren paras ryhmä: Babyshark

Paras koulu: Piikkiö