Paluu Naantaliin: Reima Ojala aloitti Naantalin uutena teknisenä johtajana

Naantalin kaupungin uusi tekninen johtaja Reima Ojala on tarttunut mielenkiinnolla monipuolisiin tehtäviinsä. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Diplomi-insinööri, rakennusinsinööri (AMK) Reima Ojala aloitti Naantalin teknisenä johtajana elokuun alussa. Nyt kun toinenkin kuukausi on lähes täynnä, Ojala on saanut tarttua omien sanojensa mukaan moniin kiinnostaviin tehtäviin.

– Käsittelyssä on heti alkuun isoja asioita; Asuntomessut 2022, Luonnonmaan visio 2070 sekä kaupunkiympäristön kehittäminen. Ne ovat mielenkiintoisia hankkeita, joihin olen päässyt perehtymään osana moniammatillista työryhmää. Kaupungissa vallitsee hyvä yhdessätekemisen meininki, Ojala kiittelee.

– Asioita käsitellään rakentavassa hengessä ja kipupisteitä tuodaan reippaasti esiin, jotta niihin voidaan tarttua mahdollisimman nopeasti, Ojala lisää.

Reima Ojalalle Naantali on tuttu kaupunki työkuvioissa. Hän toimi 2000-luvun alussa kaupungininsinöörinä yhdyskuntatekniikan osastolla. Uuden tittelin myötä nyt vastuualueet laajenivat yhdyskuntatekniikan lisäksi tilapalveluihin, rakennusvalvontaan, ympäristönsuojeluun, maankäyttöön ja paikkatietoon.

Tulevat asuntomessut on hyvä esimerkki hankkeesta, jossa yhdistyvät nämä kaikki osa-alueet. Ojala toimii asuntomessutoimikunnassa sekä asuntomessujen laatu- ja tekniikkaryhmässä.

– Keväällä luonnosvaiheessa ollut asuntomessualueen asemakaava on nyt edennyt ehdotusvaiheeseen. Lautakuntakäsittelyssä se on lokakuussa ja valtuustossa vielä ennen kuin vuosi vaihtuu. Tänä vuonna on tarkoitus aloittaa Matalahden kunnostus ja rantarakentaminen, Ojala tiivistää.

Ennen paluutaan Naantaliin Ojala työskenteli muun muassa Turun kaupungilla rakennustarkastajana ja rakennusvalvontajohtajana, sekä rakennusliikkeissä työnjohtajana ja projektipäällikkönä. Taustallaan hänellä on siis hyvin laaja tuntemus teknisellä sektorilla.

Teknisen johtajan virka tuli Naantalissa avoimeksi, kun Kimmo Suonpää irtisanoutui tehtävästään 1.3.2018 alkaen. Reima Ojala kutsuttiin kuuden muun hakijan tavoin työhaastatteluun, jonka mukaan kaupunginhallitus valitsi hänet virkaan huhtikuussa.

Katariina Mäkinen-Önsoy