Maksuton pneumokokkirokotus Raision sotaveteraaneille

RAISIO. Kaikki Suomessa asuvat, Suomen sotaveteraanitunnuksen omaavat henkilöt ovat lääketieteellisten perusteiden täyttyessä oikeutettuja saamaan maksuttoman pneumokokkirokotuksen vakavia pneumokokkitauteja vastaan vuoden 2018 aikana. Raisiossa pneumokokkirokotteet annetaan influenssarokotuksen yhteydessä. Kotihoito rokottaa omat asiakkaansa ja muut saavat rokotteen terveysasemalta. Pneumokokkirokotteen aikaisemmin saaneet henkilöt eivät tarvitse uusintarokotetta.

Pneumokokkibakteeri on merkittävä taudinaiheuttaja, joka voi pahimmillaan aiheuttaa keuhkokuumeen, aivokalvotulehduksen tai muun vakavan sairaalahoitoa vaativan sairauden. Nämä taudit ovat erityisen vaarallisia ikääntyneille. Korkea ikä myös lisää riskiä sairastua pneumokokkitauteihin, sillä ikä vaikuttaa vastustuskykyyn heikentävästi.