LIIKUNTA. Varsinais-Suomen Polulta polulle -polkuretket alkavat taas. Paimion Polulle lähdetään 23. syyskuuta, Karevan kierrolle Raisioon 30. syyskuuta ja Nousiaisiin Sudenpolulle 7. lokakuuta. Kaikilla retkillä on 5 euron osallistumismaksu yli 15-vuotiaille. Maksu sisältää mehun ja diplomin. Vähintään kahdelle polkuretkelle osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja.

Paimion polkuretki starttaa urheilupuistosta. Mahdollisuus on kävellä, juosta, maastopyöräillä tai geokätköillä. Ohjattu maastopyöräretki lähtee kello 8.45. Kävelijät ja juoksijat pääsevät matkaan omatoimisesti urheilupuistosta kello 9.15. Matkavaihtoehdot ovat 3, 6 ja 15 kilometriä. Ohjattu geokätköilyyn tutustuminen alkaa kello 10 Hiekkahelmen parkkipaikalta. Tapahtuma on samalla osa Paimion liikuntapalvelun ja seuraparlamentin järjestämää 9-12-vuotiaiden Reenis-toimintaa.

Raisiossa Karevan kierrolle lähdetään Kerttulan liikuntahallilta kello 8.30–10.30 välillä. Kaikki reitit suuntautuvat 8-tien itäpuolelle. Lyhin 9 kilometrin reitti kiertää ABC aseman jälkeen Hiitinmäen kautta Raisionjoen tuntumaan ja sieltä Petterinpellon vieritse Kerttulaan. Keskimmäinen 13 kilometrin reitti nousee Kullaanvuorelle luonnonsuojelualueen lävitse näkötornin tuntuman ja kääntyy paluumatkalle Ruskon Lähteenmäkeen Raisionjoen itärannalle. Reitti tunnetaan Kullanpolun nimellä. Pisin 21 kilometrin reitti suuntautuu Karevan suolle ja kulkee sitten pienen matkan Humikka-Rusko tien(Hujalantie) pohjoispuolella. Reitti yhdistyy 13 kilometrin reittiin huoltopisteen yläpuolella.

13 ja 21 kilometrin reittien mehuhuolto sijaitsee noin 100 metrin päässä näkötornista itään metsätien päässä. Tässä huoltopisteessä on myynnissä muun muassa kahvia, pullaa ja makkaraa. Lisäksi voi paistaa omia eväitä. 9 kilometrin lenkillä voi paistaa omia eväitä Vesilaitoksen saunan luona.

Nousiaisissa järjestetään perinteinen polkuretki eli Sudenpolku jo 43. kerran. Lähtö tapahtuu Paijulan koululta kello 9–11. Reitti kulkee luonnonkauniissa kalliomaastossa.

Kokkovuorelta on upeat näkymät lähialueille kirkkaalla säällä. Kivikautinen muinaishauta sijaitsee Nutturlan kallioilla aivan polun varressa, se kannattaa käydä myös katsomassa, vinkkaa Nousiaisten Suden kuntoliikuntajaoston puheenjohtaja Jaakko Rantasalo.

Edelleen reitti seuraa, melkein Lapinmaisemien kaltaisia polkuja pitkin, Raimon kalliolaavulle, jossa on tarjolla muun muassa mehua sekä voi ostaa Suden naisten valmistamia muurinpohjalettuja omenahillon kera, kahvia ja grillimakkaraa. Samalla voi tauon aikana osallistua luontoaiheiseen kilpailuun.

Kalliolaavulta lähdettäessä voi valita kuntonsa ja jaksamisensa mukaisesti pidemmän reitin, jolla matkaa kertyy yhteensä noin 8,5 kilometriä tai lyhyemmän reitin koululle, jolloin matkaksi kertyy noin 5,5 kilometriä. Kaikki Sudenpolulle ilmoittautuneet osallistuvat myös tuotepalkintojen arvontaan.

Janica Vilen