Korttelibileet valtaavat ylioppilaskylän lauantaina

Block Party valloittaa Turun ylioppilaskylän 8. syyskuuta. Kuva: Osuuskunta WIMO Group.

TURKU. Turun ylioppilaskylässä järjestetään ensimmäistä kertaa Yo-kylä Block Party 8. syyskuuta kello 12–22. Pääsymaksuttoman ja kaikille avoimen festivaalin järjestäjänä toimivan Osuuskunta WIMO Groupin tapahtumapäällikkö Tia Merisaari kertoo Block Party -konseptista.

– Konsepti on tuttu pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta, mutta täällä siitä tehdään aivan omannäköisensä. Ylioppilaskylä tarjoaa aivan ainutlaatuisen miljöön tapahtumalle, jonka takia se eroaa muista festareista. Tavoitteena onkin tehdä Block Partysta yo-kylän näköinen, ulospäin ehkä vähän karu, mutta monipuolinen ja vahvasti yhteisöllinen. Tätä puolta yo-kylästä haluamme näyttää muualtakin saapuville tapahtumavieraille.

Merisaaren mainitsema monipuolisuus näkyy myös block partyn ohjelmassa ja ulkoasussa. Puolesta päivästä iltakymmeneen kestävän tapahtuman aikana lavalle nousee toistakymmentä esiintyjää, joiden lisäksi alueella on ainakin ruokaa, runoutta, tanssia ja kilpailuja.

– Vapaaehtoisvoimin ja paikallisten yritysten tuella järjestettävässä tapahtumassa nähdään paikallisia, nousussa olevia yhtyeitä, tanssia, taidetta ja erityisenä lisänä viemme tapahtuman Pyhän Katariinan kirkkoon, missä järjestetään valoshow´n sisältämät elektronisen musiikin bileet. Tapahtumassa on otettu myös lapsiperheet huomioon monipuolisella sisällöllä ja lavalle asteleekin ensimmäisenä lasten suosiossa olevat Mimi ja Kuku, Merisaari sanoo.

Kirkossa järjestettävän audiovisuaalisen elämyksen musiikeista ja valoista vastaa vuonna 2011 perustetun Turun Yliopiston Elektronisen Musiikin Ystävien Ystävät ry:n (TYEMYY) kolme dj:tä.

Tapahtumaa järjestää Osuuskunta WIMO Group Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemiasta apunaan suuri joukko talkoolaisia.

– 11-jäseninen osuuskuntamme koostuu BisnesAkatemian tradenomiopiskelijoista. BisnesAkatemiassa oppiminen tapahtuu yrittäjyyden ja yhdessä tehtyjen projektien kautta. Aloitimme osuuskuntana viime syyskuussa, ja idea tapahtumasta syntyi lokakuussa. Tällä hetkellä muita tapahtumia ei ole ainakaan vielä suunnitteilla, mutta haaveena on, että Block Partyista tulisi jokavuotinen perinne, Merisaari lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy