Liedon Lidl-myymälä uudistetaan – kiinni kuukauden ajan

LIETO. Lidlin myymälä Liedossa on kiinni 13.8.–12.9. remonttitöiden vuoksi. Jo vuodesta 2005 asiakkaita palvellut Liedon myymälä remontoidaan kauttaaltaan ja siinä tehdään samat asiointia helpottavat muutokset kuin kymmenissä muissakin Lidleissä kautta Suomen.

– Tutkimme asiakkaidemme kaupassa käyntiä, esimerkiksi missä järjestyksessä myymälää tyypillisesti kierretään ja mitkä ovat suosituimpia hyllyjä. Yhdistimme tämän datan asiakkaiden toiveisiin. Näin saimme suunniteltua järjestyksen, joka palvelee parhaalla mahdollisella tavalla asiakasta, mutta myös parantaa osaavan henkilöstömme työergonomiaa ja tehokkuutta, kertoo Lidl Suomen operatiivinen johtaja Nicholas Pennanen.

Yleensä Lidl-myymälöiden uudistustyö toteutetaan kahdessa päivässä, mutta Liedon Lidlissä tehdään kattavampi remontti. Osa talotekniikasta ja kylmälaitteet uusitaan vastaamaan tämän päivän standardeja, jolloin energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys paranevat.

Tänä vuonna uudistettavissa Lidl-myymälöissä vaihdetaan kaikki valaisimet LED-valaisimiin, jotka kuluttavat sähköä vain noin 38 % vanhoihin valaisimiin verrattuna. Tämän ansiosta jokaisessa uudistettavassa myymälässä säästyy energiaa huikeat 37 450 kilowattituntia vuodessa. Määrä vastaa kahden sähkölämmitteisen, 120 neliömetrin omakotitalon energiantarvetta.

– Pahoittelemme asiakkaillemme, ettemme voi palvella normaalisti uudistusremontin aikaan. Olemme kuitenkin nähneet, että niin asiakkaiden kuin työntekijöidemme arki muuttuu uudistusten myötä paljon sujuvammaksi. Siksi olemme tulevasta innoissamme, summaa myyntipäällikkö Satu Heikkilä.

Liedon myymälän työntekijät viettävät remontin aikana kesälomia sekä työskentelevät muissa seudun Lidl-myymälöissä.