Original Sokos Hotel Kupittaan rakennustyöt aluillaan

Havainnekuva Original Sokos Hotel Kupittaasta. Kuva Turun Osuuskauppa.

Turun Osuuskaupalla on käynnissä neljä hotellihanketta: Turun Seurahuoneen ja City Börsin uudistushankkeiden lisäksi se rakentaa kaksi uutta hotellia, jotka sijoittuvat Kupittaalle sekä keskustan tuntumaan Linnankadulle.

YRITYSUUTISET. Turun Osuuskauppa avaa Kupittaan rautatieaseman välittömään läheisyyteen hotellin keväällä 2020. Yhdeksänkerroksiseen Original Sokos Hotel Kupittaaksi nimettyyn hotelliin tulee yhteensä 196 huonetta ja majoitustilat lähes 500 hengelle. Hankkeen kokonaisinvestointi on yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.

Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Sippola kertoo, että Kupittaan uuden hotellin maanperustustöitä tehdään parhaillaan.

– Työt ovat käynnistyneet Kupittaalla ja rakennusmateriaalit ovat tilauksessa. Syksyn mittaan työmaalla alkaa näkyä jo edistystä, Sippola sanoo.

Uusi hotelli vastaa voimakkaasti kehittyvän Kupittaan alueen ja koko Turun seudun kasvaneeseen hotellikysyntään.

– Kupittaalta, joka on yksi Turun voimakkaimmin kasvavista alueista, on puuttunut hotelli. Haluamme olla omalla panoksellamme kehittämässä seudun elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta sekä matkailu- että kongressikohteena, lisää Sippola.

Uuden hotellin kiinteistön omistajaksi tulee turkulainen sijoitusyhtiö Rausanne Oy.

Hotellihankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy. Sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy ja Bistro Ellin ja aulatilojen suunnittelusta Kudos Dsign Oy.

Hotellin ylimpään kerrokseen rakennetaan urbaani terassi, kuntohuone ja saunatilat, jotka tarjoavat viihtyisät oleskelutilat myös kaupunkilaisten varattaviksi. Katutasoon tulee lisäksi pitkillä aukioloajoilla toimiva Bistro Elli sekä aula- ja vastaanottotilat, joista on suora yhteys Kupittaan rautatieasemalle.

Sippolan mukaan Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen ja Original Sokos Hotel City Börsin uudistushankkeet etenevät aikataulussa.

– Molemmat hotellit saadaan auki jälleen keväällä. Lisäksi Radisson Blu Marina Palacen viereen tulevan uuden hotellin suunnitelmat ovat valmistuneet. Sekin hanke pääsee eteenpäin, kunhan luvat saadaan kuntoon, Sippola toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy