Kari Lehtisestä Ruskon kunnanjohtaja

Kari Lehtinen (vas.) valittiin Ruskon uudeksi kunnanjohtajaksi. Nykyinen kunnanjohtaja Harri Hiitiö (oik.) siirtyy johtamaan Pyhärannan kuntaa 15.9.

RUSKO. Ruskon kunnan hallintojohtaja Kari Lehtinen valittiin maanantaina 27. elokuuta Ruskon uudeksi kunnanjohtajaksi. Illalla kokoontunut valtuusto myönsi ensin eron nykyiselle kunnanjohtajalle Harri Hiitiölle, joka siirtyy johtamaan Pyhärannan kuntaa. Sitten Lehtinen valittiin uudeksi kunnanjohtajaksi ilman erillistä hakua.

– Suostumustani kysyttiin jo silloin, kun Harri Hiitiö valittiin Pyhärantaan. Ihan positiivisin mielin otan tehtävän vastaan, kun kannatuskin oli varsin laajaa. Ja eihän tämä mikään hyppy tuntemattomaan ole. Tehtävä on jo aika tuttu, kun olen hoitanut sitä erinäisiä aikoja vuosien varrella, 18 vuotta Ruskon kunnalla työskennellyt Lehtinen kommentoi kokouksen jälkeen.

Vuonna 1960 syntynyt Kari Lehtinen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Kotoisin hän on Laitilasta, mutta nykyisin hän asuu Mynämäellä. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta. Harrastukset painottuvat urheiluun ja sen katsomiseen.

– Ja kesällä varsinkin tulee jonkin verran luettua kirjoja ja mökkeiltyä, hän lisää.

Vahdinvaihto tapahtuu 15. syyskuuta. Lehtisen vanha virka avataan hakuun lähiaikoina, mutta nimellä hallinto- ja talousjohtaja.

– Käytännössä ne talousasiat ovat kuuluneet minulle koko ajan, mutta nyt ne halutaan nostaa enemmän pintaan nimikkeen kautta, Lehtinen selventää.

Uusi kunnanjohtaja jatkaa mielellään kunnan kehittämistä samoja latuja pitkin.

– Maanantain valtuustossa hyväksyttiin juuri meidän uuteen strategiaan elinvoima-, hyvinvointi- ja osallisuusohjelma. Niiden parissa tullaan nyt jatkamaan. Ja syksyllä budjetti tulee työllistämään aika paljon. Ruskolla on nyt hyvä julkisuuskuva ja se pyritään tietysti säilyttämään, Lehtinen suunnittelee.

Janica Vilen